Har fått mental finale-hjelp

KLARE: Urædd-jentene er klare for avreise til Tromsø. Trener Eirik Furu (t.v.) forteller at laget har fått mental hjelp for å være best mulig forberedt til NM-finalen mot Fløya.

KLARE: Urædd-jentene er klare for avreise til Tromsø. Trener Eirik Furu (t.v.) forteller at laget har fått mental hjelp for å være best mulig forberedt til NM-finalen mot Fløya. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

I dag setter Urædd-jentene seg på flyet til Tromsø med en historisk NM-triumf innenfor rekkevidde. Og skal Fløya slås i morgendagens finale må jentene holde fokus på seg selv – bokstavelig talt.

DEL

Urædd-jentene er historiske på to måter allerede før lørdagens finale. Det er første gang et jentelag fra Telemark er i en NM-finale for juniorer. I tillegg har alle de foregående finalelagene hatt toppseriestatus. Og Urædd er som kjent fortsatt et 2. divisjonslag.

Og for å være best mulig forberedt på møtet med toppserielaget Fløya, har trener Eirik Furu hyret inn mental hjelp. Idrettspsykolog Gyrid Beck Solberg er fast bidragsyter på Toppidrettsgymnaset i Telemark (TiT), og jobber blant annet tett med håndballspilleren Anja Edin.

Denne uka var datteren til den anerkjente idrettspsykologen Frank Beck på plass på Urædd for å gi noen siste instruksjoner før avreise til Tromsø.

- Det handlet om å få jentene til å tro på seg selv. Man må ville vinne, for å lykkes. Det var et gjennomgående tema at jentene må holde fokus på seg selv foran en sånn viktig kamp. Jeg syns det var en fin gjennomkjøring. Det er lenge siden tiden har gått så fort på et foredrag, sier trener Eirik Furu.

LITE INFORMASJON

Storscorer Victoria Andersen kjenner Gyrid Beck Solberg godt fra Toppidrettsgymnaset.

- Jeg tror den seansen kan vise seg å bli veldig viktig. Det handler om å få selvtillit inn i laget, og at hver enkelt spiller har trua på seg selv, sier hun.

- Ja og har dere det nå da?

- Ja, så absolutt. Hele laget har en god følelse før vi skal opp til Tromsø. Vi vet at vi er et bra lag som har gjort det bedre enn hva de fleste hadde trodd på forhånd. Jeg tror vi kan overaske igjen, sier Victoria Andersen.

Foreløpig er det ikke så mange i Urædd-leiren som vet så mye om motstanderen Fløya.

- Jeg var med og spille mot dem under Dana Cup i fjor. Jeg syns de hadde et ok lag da. Likevel mener jeg vi kan slå dem på en god dag, sier hun.

Trener Eirik Furu har forsøkt å hente inn litt informasjon om Fløya, men uten å ha blitt mye klokere.

- Jeg har snakket med noen trenere som har møtt dem, men det var ikke mye informasjon de hadde å komme med. De har kun stilt med det antatt beste NM-laget de siste kampene. Det virker imidlertid å være et lag som er jevnt bra besatt, men uten de store stjernene. De har møtt mye motgang i toppserien i år (har kun seks poeng red. anm.), så vi kan jo håpe de mister motet om vi tar en tidlig ledelse. Jeg har også et inntrykk av at Klepp og Sparta Sarpsborg som vi har møtt tidligere i NM, er bedre enn Fløya – i alle fall på papiret, sier han.

LANDSLAGET?

Kampen spilles på hjemmebanen til 1. divisjonslaget Tromsdalen, TUIL arena. Rammen rundt kampen blir en ny opplevelse for de relativt urutinerte Urædd-jentene.

- Det blir en annerledes opplevelse, helt klart. Når jentene kommer inn i garderoben ligger det håndkleder og sånt klart. Så sånn sett kan de fort bli litt bortskjemte, smiler han.

- Men jentene fortjener en sånn opplevelse, legger han til.

Det er også ventet storfint besøk på tribunen i Tromsdalen. Landslagstreneren for J19, Jarl Torske, har sagt at han vil overvære finalen. Det gleder Victoria Andersen som etter semifinaleseieren mot Klepp refset landslagsledelsen for ikke å ha sett Urædd-jentene i aksjon en eneste gang.

- Det blir veldig morsomt å ha ham der, og det vil helt sikkert gi oss ekstra motivasjon. Vi får håpe at noen av jentene kan overbevise så mye at de får lurt seg med på en samling eller to, smiler jenta som står med én landskamp for J15 da hun spilte for fredrikstadklubben Trosvik.

- NM-finalen mot Fløya blir uansett den viktigste kampen jeg noen gang har vært med å spille.

- Og hvis dere skulle gå hen og vinne da?

- Da blir det hæla i taket. Vi skal i alle fall kose oss å banketten etter kampen, og ha de veldig hyggelig, det er helt sikkert, sier hun.

KAMP DAGEN ETTER

Nesten hele juniorlaget er også en del av klubbens a-lag i 2. divisjon. Etter å ha tapt for Avaldsnes i den første kvalifiseringskampen om opprykk til 1. divisjon, og etter at Kongsvinger og Avaldsnes spilte uavgjort i den andre kampen, er Urædd nå ute av kampen om opprykk.

Likevel, laget må spille den siste kampen mot Kongsvinger hjemme på Kjølnes. Og den kampen går søndag klokka 16.00, akkurat ett døgn etter at juniorfinalen er ferdigspilt.

Spørsmålet er hva Urædd kommer til å stille med i den kampen etter en lang finalekamp i beina og flyreise tilbake til Gardermoen den samme formiddagen.

- Den kampen har ikke jeg fokus på i det hele tatt. Da anken vår i forbindelse med kampen Kongsvinger – Avaldsnes ble avvist, så betyr ikke denne kampen noe for oss. Jeg er glad jentene kun har finalen å fokusere på nå. Jeg er og jentene er 110 prosent fokusert på Fløya og ingenting annet, sier Eirik Furu avslutningsvis.

Artikkeltags