Gå til sidens hovedinnhold

Gulsvik-salg kan åpne for Andersson til Odd

Artikkelen er over 11 år gammel

Fredrik Gulsvik (20) kan bli solgt til svenske Örebro i dag eller i morgen, men fire norske klubber skal også være interessert. Odd-direktør Hans Erik Utne bekrefter at én spiller ut, betyr én ny inn.

Overgangsvinduet i Norge åpner 1. august, men i Sverige har det vært åpent i juli og stenger igjen ved midnatt onsdag. Derfor må det skje noe kjapt hvis Fredrik Gulsvik skal bli klar for Allsvenskan. Örebro har hatt en sterk sesong, og ligger på 3. plass i den svenske toppdivisjonen.

- VIL SPILLE

Gulsvik selv har innsett at tiden i Odd er over, og virker klar for et klubbytte.

- Jeg har hørt mye positivt om fotballen i Sverige, men jeg er fortsatt i Odd, så får vi se hva som skjer. Men jeg har fått høre fra Odd at ting skjer, sier 20-åringen.

I tillegg til Örebro, skal Tønsberg, Løv-Ham, Sandefjord og en eliteserieklubb til være interessert i Fredrik Gulsvik. Den ekstreme skadesituasjonen i Stabæk, kan gjøre at også bærumsklubben vurderer å hente Gulsvik.

20-åringen er ikke så opptatt av om det blir Norge eller Sverige.

- Det ser jeg på som det samme. Det som er viktig for meg er å få tillit og mye spilletid, helst som spiss i 4-4-2 eller 4-4-1-1, sier Gulsvik.

- Jeg kommenterer ikke klubber, men jeg kan si at det er interesse for Fredrik Gulsvik, sier Odd-direktør Hans Erik Utne.

JAKTER NYKOMMER

Fredrik Gulsviks kontrakt med Odd går ut etter denne sesongen, og det er ikke kjent hvor mye skiensklubben kan få for den kommende bosmanspilleren. Etter det TA erfarer er det snakk om et sted mellom 500 000 kroner og én million. Pengene fra et salg, i tillegg til sparte lønnsmidler, skal åpne for én ny spiller inn. Etter det TA forstår jobbes det med to alternativer. Mattias Andersson, som nå spiller i Fredrikstad, og storspilte da han ble hentet av Dag-Eilev Fagermo til Strømsgodset i 2006, skal være den løsningen som er mest aktuell.

- Jeg kommer ikke med noen navn, men vi har fått ja til å hente en erstatter hvis noen blir solgt. Akkurat nå er det i alle fall interesse for Gulsvik, så får vi se hva som skjer, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Vi må få ned kostnadene før vi kan gjøre noe. Det betyr at noen må ut før nye kan komme inn, sier Utne.

Fredrik Gulsviks agent, Tore Pedersen, hadde ingen kommentar til det mulige salget.