Gå til sidens hovedinnhold

Telemarksduell om NM-bronsen

KRISTIANSAND: Abdalla Targan Yousif fra Herkules stakk av med NM-bronse på 3000 meter hinder – noen sekunder foran Snøgg-løper Vebjørn Hovdejord.

Det ble en aldri så liten telemarksduell på 3000 meter hinder under friidretts-NM i Kristiansand lørdag. Til slutt var det Herkules' Abdalla Targan Yousif som sikret en plass på pallen med tiden 8.57,88.

– Det er veldig gøy å ta en NM-medalje, smiler Targan etter målpassering.

Sist NM-bronsen gikk på under ni minutter var i 2004.

Vebjørn Hovdejord måtte ta til takke med fjerde. Han kom i mål på 9.01,34.

– Det var litt surt. Jeg skulle gjerne tatt tredjeplassen, sier Snøgg-løperen etter at han hadde gjennomført 10 000 meter søndag. Hovdejord understreket samtidig at han satser mest på 5000 meter.

Hynne-gull

Men det var altså Targan som var sterkest av de to. Nå ser Herkules-løperen fram mot større ting i framtida.

– Jeg har et stort mål om å satse videre, og få gode tider og resultater. Jeg håper å nå OL i Paris, sier Targan, som, kom til Norge fra Sudan i 2017.

– Nå går jeg på skole, og jeg får litt tid til å trene, men jeg håper å få tilbud om å trene i utlandet før neste sommer, forteller han.

Verken Targan eller Hovdejord kunne gjøre noe med suverene Tom Erling Kårbø fra Stord som løp inn til gull på tiden 8.33,06. Fredrik Sandvik fra Ullensaker/Kisa ble nummer to med 8.49,11.

Søndag tok Hedda Hynne en oppskriftsmessig gullmedalje på 800 meter under NM. Skiensjenta var fornøyd med tiden 2,02,04 i vanskelige vindforhold i Kristiansand.

– Jeg åpnet bra og kom over i en fart jeg var komfortabel med og som fikk pushet meg litt. Jeg er fornøyd med måten løpet var på. Det var en god opplevelse, oppsummerer Hynne.