Gå til sidens hovedinnhold

Telemarks høyeste fjell fortsatt på topp

TINN: Gaustatoppen er fortsatt blant de mest populære turmål i Norge. Det viser ferske tall fra Den norske turistforening og turportalen.

Gaustatoppen, som rager 1883 meter over havet, er på tredjeplass på lista over de "10 mest populære turene" ved den siste oppdateringen som ble gjort helt i slutten av juli.

I andre kvartal ble det av turportalen Ut.no rapportert om en økning i brukertrafikken på 81,5 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Dronning Sonja

Det er angitt et besøkstall på 81 994 for Gaustatoppens del. Lista toppes av "Dronning Sonjas panoramatur - Dronningstien" (Kinsarvik og Lofthus) med et tall på 87 689. Nummer to på lista er Romsdalseggen med 84 679.

Informasjonen fra turistforeninga/portalen er at 120 000 mennesker hvert år gjester Gaustatoppen og meldingen til tur-entusiaster er at mange mener fjellet er det vakreste i Norge. Videre: "Toppen byr på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge."

Trafikk-kaos i juli

TA har omtalt fjellet flere ganger i sommer, 17. juli ble det eksempelvis meldt om "trafikk-kaos på Gaustatoppen", og mange hundre biler stod parkert langs den uoversiktlige og svingete veien.

Politiet ble tilkalt. Førsteprioritet for politiet i dette tilfelle var å få trafikken i gang igjen, deretter var vurderingen om borttauing og bøtelegging ville være det riktige.