Klare for å slå seg sammen

ER KLARE: Fylkesordførerne Rune Hogsned, Vestfold, og Sven Tore Løkslid, Telemark, er klare til å slå seg sammen. Men vil gjerne ha med Buskerud også.
FOTO: LARS LØKKEBØ

ER KLARE: Fylkesordførerne Rune Hogsned, Vestfold, og Sven Tore Løkslid, Telemark, er klare til å slå seg sammen. Men vil gjerne ha med Buskerud også. FOTO: LARS LØKKEBØ Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Telemark og Vestfold fylkeskommuner er klare til å slå seg sammen. Forslag til avtale behandles i fylkestingene i desember.

DEL

Tønsberg blir hovedsete for den nye regionen. Fylkesmannsembetet skal ligge i Skien. Navn på regionen er ikke klart. Telemark og Vestfold skal ha omtrent like mange arbeidsplasser som i dag. I Telemark skal ansvaret for videregående utdanning og samferdsel ligge. Nye arbeidsplasser innenfor regionen eller regional stat skal fordeles på de to fylkene. Telemark og Vestfold kan også i framtiden brukes som navn for dagens områder.

Vedtas i desember

Dette er hovedkonklusjonene i samarbeidsavtalen som de to forhandlingsutvalgene har arbeidet seg fram til. Dermed er det opp til fylkestinget i desember å vedta om dette er ønskelig. Og alt tyder på at det vil være et bredt flertall for dette både i Telemark og Vestfold når saken kommer til endelig politisk behandling.

Vil ha med Buskerud

I samarbeidsdokumentet slås det også fast at de to fylkene fortsatt ønsker å ha Buskerud med i den nye regionen, og åpner derfor for senere forhandlinger med Buskerud, dersom dette skulle bli aktuelt. Men Buskerud har bestemt å samarbeide med Akershus og Østfold. Dermed må det enten bli brudd i disse forhandlingene eller være at Stortinget vedtar en annen sammensetning av regionene, før dette vil bli aktuelt.

Er fornøyd

– Jeg er fornøyd med avtalen, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

– Det har vært tøffe forhandlinger, men det har vært et gjensidig ønske om å finne gode løsninger. Det synes jeg at vi har fått til, sier Sven Tore Løkslid.

Artikkeltags