Påsketrafikken tetner til - men foreløpig ingen køer

TETT TRAFIKK: Det var mye trafikk, men ingen køer ved Seljord søndag ettermiddag. Mange reiser hjem fra fjellet 1.påskedag.

TETT TRAFIKK: Det var mye trafikk, men ingen køer ved Seljord søndag ettermiddag. Mange reiser hjem fra fjellet 1.påskedag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Litt dårligere påskevær gjør at mange reiser hjem fra påskefjellet allerede i dag. Likevel flyter trafikken greit i Telemark uten køer.

DEL

Det opplyser trafikkoperatør Magnus Nilsen ved Vegtrafikkentralen til TA.

På webkameraene til Statens vegvesen er det lite trafikk på E18 gjennom Telemark, mens det er en god del trafikk i Seljord på vei fra Vestlandet og fjellet.

LITE VIND

- Det er normal påsketrafikk og ingen store forsinkelser noe sted, fortsetter Nilsen.

Det er stort sett bart på veiene og været skaper heller ingen problemer i fjellet.

- Akkurat nå er det rolige vindforhold i fjellet, sier Nilsen.

Han er en av dem som følger påsketrafikken tett fra Vegtrafikksentralen i Porsgrunn.

LANGE KØER

— Det er svært få uhell. Det tyer på at bilistene har oppført seg veldig fint og tatt det hele med stor ro, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen.

Søndag ettermiddag var det kø ved E6 langs Mjøsa, sør for Espa. I Østerdalen var det mye trafikk, men ingen kø. På E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda var det saktegående kø, og det samme gjelder strekningen fra Gol til Hønefoss på riksvei 7.

Også på veiene som er alternativer til de mest populære rutene på Østlandet, var det økende trafikk.

SLUTT PÅ GODVÆRET

Blå himmel og sol over hvite vidder har prydet mang en påskehilsen på sosiale medier. Men mot slutten av ferien er godværet over. I sør blir det mer overskyet, men lite nedbør og vind.

Artikkeltags