Ny millionavtale for Odd

SAMMEN MOT TOPPEN: Det Emil Eriksrød tar i blir til gull. Nå øker han og R8-gruppen støtten til Odd, og fem millioner over fem år kan bli enda mer hvis oppturen fortsetter. Her er leder for R8-gruppen Emil Eriksrød (foran t.h.) sammen med en svært fornøyd daglig leder i Odd, Einar Håndlykken – i tillegg til resten av Eriksrøds lag. Fra venstre bak: André Østenå, Lars Erik Løberg, Viggo Sikane, Helene Årmot Johannessen, Robert Olsen, Morten Stølen, Gøran Kallåk, Tommy Thovsland, Jarle Stensbøl, Bente Ruud Jansen og Runar Eriksrød. FOTO: INGE FJELDDALEN

SAMMEN MOT TOPPEN: Det Emil Eriksrød tar i blir til gull. Nå øker han og R8-gruppen støtten til Odd, og fem millioner over fem år kan bli enda mer hvis oppturen fortsetter. Her er leder for R8-gruppen Emil Eriksrød (foran t.h.) sammen med en svært fornøyd daglig leder i Odd, Einar Håndlykken – i tillegg til resten av Eriksrøds lag. Fra venstre bak: André Østenå, Lars Erik Løberg, Viggo Sikane, Helene Årmot Johannessen, Robert Olsen, Morten Stølen, Gøran Kallåk, Tommy Thovsland, Jarle Stensbøl, Bente Ruud Jansen og Runar Eriksrød. FOTO: INGE FJELDDALEN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Han kommer fra Skien og har alltid fulgt Odd. Emil Eriksrød (31) leder et konsern som tror på Telemark, talenter og miljø – og omsetter årlig for 100 millioner kroner. Nå vil skiensmannen støtte favorittklubben med fem millioner over fem år. Og det kan bli mer om suksessen fortsetter.

DEL

Emil Eriksrød er 31 år, kommer fra Rising, Gjerpen og Skien. For fem år siden startet han sitt eget selskap, R8 Holding, som etter hvert har fått sine datterselskaper, og som nå har blitt et solid konsern som etter alt å dømme vil omsette for 100 millioner kroner i 2015.

31-åringens suksess har kommet av gode valg og hardt arbeid. Nå banker Eriksrød til og støtter Odd mer enn noen gang. For skiensmannen er interessert i fotball, men han finner så mye mer med Odd som gjør at han og konsernet vil støtte opp.

– BLI BEST

– Vi bygger en identitet og har den samme tankegangen som Odd. Det er tre ting som er helt sammenfallende. Vi skal være telemarkspatrioter, og gjøre Telemark til et bedre sted for alle. Og så har vi miljøfokus på alt av eiendomssatsingen – og vi satser på talenter, eller gründere om du vil. Odd og R8-gruppen passer sammen som hånd i hanske. Vi er supermatch, smiler Emil Eriksrød.

Som både patriot, supporter og investor, har han stor tro på klubben i sitt hjerte.

I fjor ble Odd nummer tre i eliteserien og tapte cupfinalen. Det har sjelden eller aldri blitt snakket om gull i Skien. Til det har de andre klubbene vært for store eller hatt for mye penger. Men Emil Eriksrød er frisk i alt han gjør.

– Kan Odd vinne eliteserien?

– Klart det er mulig. Odd kan selvsagt vinne serien et år, svarer skiensmannen, og fortsetter: – Det er mulig å bli best, men det kan kreve noen år til. Mye av organisasjonen er på plass, men det trengs fortsatt enda større rammer. Det har vært morsomt å følge Odd og se den jobben som har blitt gjort jevnt og bra i flere år. Odd har hatt sine utfordringer økonomisk, men klubben har på en god måte jobbet med både kapital og det sportslige. At det har vært en stabil organisasjon over tid, og kontinuitet på trenersida, i tillegg til at klubben har tatt grep når den har måttet, har ført Odd dit klubben er i dag. Odd har vist en nøkternhet mange andre ikke har hatt. Veien mot å bli best er å være et stabilt topplag.

KAN BLI ENDA MER

Det er eiendom, og spesielt nærings-eiendom, som er det store for 31-åringen og konsernet.

Eriksrød startet opp med en toromsleilighet i Bergen som 20-årig student.

I fjor kjøpte han Porsgrunn næringspark for en sum som ble anslått til et sted mellom 160 og 170 millioner kroner.

Nå satses det videre – også i Vestfold. Nettopp Porsgrunns næringspark er noe Eriksrød er spesielt stolt av.

– Det er det mest energieffektive bygget i Telemark, og nå skal vi overta bygget som er best på energi i Vestfold. Alle ansatte kjører kun elbiler, og vi har 22 ladestasjoner bare i Porsgrunn næringspark, forteller han, som også gjør som Odd og henter talenter. Eller gründere.

– Totalt er det 13 ansatte i konsernet. Men vi jobber nå med å finne de riktige kandidatene til totalt seks nye stillinger, forteller den lokale gründeren.

Gjennom det ene datterselskapet, R8 Profil, har han støttet Odd de to siste årene. De har blant annet levert alt av supporterutstyr til klubben. Men nå rykker R8-gruppen opp og fram. De skal også, gjennom R8 Consulting, levere regnskapstjenestene til Odd.

– Men hovedvekten i avtalen er rene penger, poengterer Eriksrød.

– Dette er en stor avtale, en av de mest sentrale for oss, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

– Det begynte med at vi ikke kunne være på alle møteplasser, og Odd var den største, beste og mest naturlige arenaen for å knytte gode kontakter. Nå utvider vi samarbeidet, og så lenge vi vokser bra videre vil vi jevnt og trutt øke samarbeidet med Odd, sier Eriksrød som lærte mye da han i fire år jobbet som finanssjef hos Hallgrim Thon, Olav Thons nevø.

Einar Håndlykken er både stolt og glad. Etter hans inntreden i sjefsstolen har markedsinntektene til skiensklubben økt fra 28 millioner kroner i 2013, til 32 i fjor og det som trolig blir 35 millioner kroner i år.

– Einar er flink, smiler Emil.

– Hva skal pengene brukes til?

– Pengene skal inn i systemet. De er ikke øremerket noe som helst, svarer Håndlykken.

– Jeg er helt sikker på at Odd vet hva de gjør og sikrer sunne rammer for driften videre, sier Eriksrød. Dag-Eilev Fagermo jakter ny spiller, har han banket på og spurt om penger?

– Nei, svarer Håndlykken med et smil.

– Vi har ikke mer penger til spillere nå. Pengene er ferdigbrukt. Skal flere inn, må det finansieres eksternt, legger han til. På vei ut for å ta bilder, et par minutter seinere, møter vi Odd-trener Fagermo i gangen. Da Fagermo hilser på Emil Eriksrød, kommer det kjapt fra treneren: – Blir det to nye spillere, nå da?

Emil Eriksrød bare smiler. Det kan også Odd gjøre.

Artikkeltags