Det er TV2.no som omtaler denne saken torsdag morgen.

Jenta skulle dra laderen ut av kontakten da et deksel løsnet og hun grep rundt to eksponerte metallkontakter inne i laderen. Laderen var original og produsert av Apple.

196 elever ved barneskolen har som et ledd i undervisningen fått utdelt Ipader fra skolen. Etter episoden med strømsjokket trekker skolen nå alle disse tilbake.

«Skolen er blitt gjort oppmerksom opå en hendelse der en lader er gått i stykker i forbindelse med ta den er tatt ut av kontakten. «Tennene» på kontakten er blitt stående igjen i støpselet, og blitt delt fra laderen. Disse «tennene» har stått igjen i kontakten og strømførende. Dette er potensielt svært farlig (…) I den forbindeles ønsker vi å få inn alle ladere som hører til skole-ipadéne for en gjennomgang..», skriver skolen i et rundskriv til foresatte på 5. til 7. trinn.

TIL SYKEHUS

- Jeg satt på kjøkkenet da jeg hørte et vedvarende skrik. Min datter kom løpende, hvit i ansiktet og vettskremt. Jeg har aldri sett henne slik, forteller jentas far til TV2.

Etter hendelsen ble den unge jenta fraktet til Sykehuset Telemark hvor de sjekket hjerterytme og EKG. Hun har kommet fra strømsjokket uten varige men.

Ifølge faren gikk det trolig bra med datteren fordi hun kun berørte laderen med en hånd. Familien har i ettertid vært i kontakt med en elektriker som har sett på den ødelagte laderen.

– Han fortalte at dersom hun hadde tatt på stikkontakten med begge hendene ville hun neppe overlevd, sier faren til TV2.

FLERE MED FEIL

Avdelingsleder Tor Midtbø ved Stathelle barneskole sier at det har vært flere feil på laderne skolen har sjekket etter hendelsen. Ennå har ikke alle laderne skolen blitt sjekket.

I et rundskriv forteller skolen at de har vært i kontakt med Apple, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og orientert om saken.