Lar seg ikke skremme av norovirus

KALHOVD: Kalhovd turisthytte har hatt tilfeller av noroviruset.

KALHOVD: Kalhovd turisthytte har hatt tilfeller av noroviruset.

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: DNT melder om en økning av turister på Hardangervidda.

DEL

Den Norske Turistforening (DNT) har fått oversikt fra turisthyttene torsdag morgen, og det meldes om godt besøk på hele Hardangervidda med 2121 gjester fra palmefredag til torsdag 29. mars. Det er en oppgang på syv prosent sammenliknet med samme tid i fjor, skriver DNT på deres nettsider.

– Fornøyde gjester

Det ser dermed ikke ut til at påsketuristene er skremt av noroviruset som har herjet den siste uka. Totalt er det nå 46 kjente tilfeller av omgangssyke på ti DNT-hytter, deriblant flere hytter i Telemark. Kalhovd, Mogen, Mårbu har alle hatt tilfeller av syke.

 ­– Rapportene fra gjestene på hyttene er at de har det veldig fint. De opplever at de får spørsmål fra folk utenfra, som sitter hjemme og ser de dramatiske overskriftene, men her på vidda er det strålende påskevær og fornøyde gjester, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Hägglund Langen i DNT, som er på Kalhovd turisthytte i Telemark.

– Vask hendene

Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn, skriver på DNTs nettsider at de jobber det de kan for å begrense smitten som allerede har ødelagt påska for flere turister.

– Gjestene på hyttene har blitt orientert, og det er innført tiltak rundt isolering, hygiene, vasking og håndvask. Det er derfor enormt viktig at gjestene våre er med på dugnaden og vasker seg skikkelig på hendene med rennende vann og såpe.

Symptomene på omgangssyken er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré. Sykdommen forekommer i hovedsak blant voksne og større barn, og den kan vare fra en halv dag til tre dager.

Artikkeltags