Gå til sidens hovedinnhold

Søkte i vannet etter Kari (56)

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Mannskap fra politiet og dykkere har søk i elva ved Langbryggene, tirsdag.

Det bekreftet politiet overfor TA at mannskap har søkt etter den savnede skienskvinnen Kari Grønnestad.

Bildeserie

Søker i Skienselva

Her kan du se bilder fra søket:

STENGT FOSSEN

Søket foregikk utenfor Langbryggene i Skien, sør for Tollbua. Ifølge TAs journalister på stedet ble det leitet om lag 50 meter fra kaikanten.

Det ble søkt med lettbåt, med undervannsonar, som gir bilde av ting som stikker opp fra bunnen. Det var en sivil og en uniformert patrulje på stedet, i tillegg til søkemannskapet.

Damfoss ble stengt for å gjøre søket lettere. Det var dermed minimalt med strømføring i elva. Bakgrunnen for at fossen ble stengt var at fossen fører til mye luft i vannet. Dette gir dårlige sonarbilder.

- Dersom det vil bli funnet noe som vi ser på som interessant vil dykkere vil bli kalt ut, opplysete politiet på stedet til TA.

Kort tid etter ble dykkere rekvirert til stedet.

HAR IKKE SØKT HER TIDLIGERE

Det ble innleid et privat firma som står for hele søket, for telemarkspolitiet. Det ble vurdert fortløpende hvor lenge politiet ville foreta søket i elva.

Politiet på stedet opplyste overfor TA.no at det ikke har blitt leitet i dette området tidligere, da det ble gjort søk etter skienskvinnen da hun forsvant i 2012.

Søkemannskapet finkjemmet området og kjørte en periode fram og tilbake på samme strekning. Ifølge TAs journalister på stedet, var det snakk om en strekning på cirka 300 meter, rett utenfor kaien.

- De har kjørt opp og ned tre fire ganger med undervannssonar, får TA opplyst.

I VARETEKT

To personer ble tirsdag varetektsfengsles for drap på den savnede skienskvinnen Kari Grønnestad, som har vært savnet siden 4. juni 2012.

Grønnestad ble i lengre tid etterlyst med navn og bilde etter at hun forsvant sporløst da hun skulle ta bussen hjem fra Skien sentrum til Bølehøgda, der hun bodde sammen med samboeren.

- Relasjonen mellom den savnede og de siktede kan jeg ikke gi noen nærmere opplysninger om nå, sa politiadvokat Guro Siljan til TA tirsdag formiddag.

Fengslingene vil foregå i Nedre Telemark tingrett klokken 12.30 og 14.00, tirsdag.

TA.no oppdaterer saken.