Kvinne tatt for å være falsk kjørelærer

Artikkelen er over 4 år gammel

NOTODDEN: En 50 år gammel kvinne ble fredag tatt for å drive ulovlig kjøreskole-virksomhet. - Vi har sett flere tilfeller, og tar dette svært alvorlig.

DEL

Det sier operasjonssentralen ved Telemark politidistrikt.

Det var fredag formiddag at en patrulje på Notodden stanset den falske kjørelæreren, under undervisningen. Da hadde 50-åringen, ifølge politiet to elever i bilen.

- Hun kjørte en vanlig sivil bil, og ikke noen skolebil. Når man skal være kjørelærer må man være godkjent, og det var ikke denne dama, forteller operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt til TA.no, fredag.

UTEN «L»

Jansen påpeker at dette ikke var et tilfelle hvor kvinnen hadde privat øvelseskjøring, hvor man merker bilen med en rød «L».

- Nei, det var det nok ikke. Dette så ut til å være en kjøreskole, noe som det i utgangspunktet ikke er.

Den 50 år gamle kvinnen er anmeldt av politiet, som i tillegg retter en finger mot elevene som satt i bilen.

- Dette er noe man bør undersøke i forkant av undervisning, forteller Jansen og poengterer at man må ha en utdanning og løyve for å være kjøreskolelærer.

ALVORLIG

Politiet har den siste tiden stanset flere bilister, som driver som med lignende skolekjøring. Men hvor omfattende omfanget er i Telemark er uklart.

- Dette er noe vi tar svært alvorlig, og vi har hatt flere tilfeller her nå. Hvor utbredt det er, vet vi ikke. Men det er tydelig at det forekommer, forteller operasjonslederen.

Lignende hendelser har funnet sted på Notodden, og andre deler av fylket. Nå vil politiet være ekstra observant for å forhindre trenden.

- Dette er noe vi følger nøye med på, avslutter han.

Artikkeltags