Det uttaler statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt. Han var på vakt lørdag formiddag.

14 grader

- Det har vært kaldt i det siste, og det er kaldt i dag, men fra og med i morgen blir det mildere. Og førstkommende tirsdag og onsdag kan temperaturen på dagen nå 13 og 14 varmegrader - og det blir mye sol, men allerede fra mandag vil sola dominere, forteller Alsvik Walløe.

- Slik det ser ut nå vil det skjærtorsdag og langfredag blir litt kaldere enn tirsdag og onsdag, temperaturen vil om dagen falle til cirka 10 grader.

- Påskeaften stiger temperaturen igjen.

Snøen skal holde seg

- Og da tar du turen på hytta?

- Det er ikke lov, men været gir jo en fin anledning til å reise på dagsturer.

- Snøen vil ikke smelte?

- Nei, det er lite sannsynlig. Om natten vil det på fjellet fortsatt være minusgrader. Følgelig skal det være gode skiforhold gjennom hele påsken, selv om det blir varmere. Og siden dere i Telemark er blant værvinnerne, har dere vel ikke grunn til å forlate fylket.

Resten av landet

Yr.no, som samarbeider med Meteorologisk institutt, meldte i går om en "vinterleg start på påska, i alle fall frå Stad og nordover". Det skulle bli mest snø i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Selv om det er best mulighet for sol østafjells, skal det også bli litt sol på Vestlandet. Nord-Norge får et skiftende skydekke.