Gå til sidens hovedinnhold

Fant tonen under PIT

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Bandet Father and son MAINSTREAM ble dannet etter at de to bandmedlemmene ble kjent under Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PiT) i fjor.

– Vi møtte hverandre her i fjor, da vi skrev en sang for et teaterstykke, forteller Saga Björklund Jönsson, som kommer fra Sverige.

Hun holdt kontakten med Nicola Bremer fra Italia etter at de hadde blitt kjent i Porsgrunn, og etter hvert flytta Bremer til Sverige, hvor de dannet bandet Father and son MAINSTREAM.

I år var de tilbake på PiT igjen, hvor de holdt flere konserter. TA møtte bandet da de deltok på en «workshop» hos SCENE:bluss i kjelleren til Pohlmanns matbar lørdag ettermiddag. Her kunne deltakerne og alle publikummere som ville oppsummere årets opptredener her. SCENE:bluss, er en liten festival i festivalen, hvor de som vil kan presentere seg – alt fra performancekunst til dans og musikk.

- Ei fantastisk uke

Jönsson og Bremer i Father and son MAINSTREAM forteller at de vil si noe med tekstene sine, og at låtene deres handler om alt fra urettferdighet til likegyldighet og likhet.

– Vi snakker faktisk om noe, i motsetning til mye av den musikken en hører på radioen, sier Bremer.

– Hva synes dere om PiT?

– Den er super, det er ei fantastisk uke. Det er mennesker her fra hele verden som jobber med de samme tingene, og vi har fått mange nye venner her, sier Jönsson.

Etter workshopen holdt de konsert på scenen i kjelleren, hvor de også oppfordret publikum til å danse til musikken.

Under workshopen kunne folk si hva de ville og en kunne si noe en kunne tenke seg en annen ville sagt. En av deltakerne ville som driveren av stedet ønske seg ikke så onde politikere – myntet på det omtalte trøbbelet stedet har hatt med skjenkebevilling.

– Som en ikke skandinavisk person skulle jeg ønsket meg en mer internasjonal festival, sa Bremer fra Father and son MAINSTREAM.

– SCENE:bliss fortjener mer støtte, sa en annen.

En deltaker fikk med en annen mannlig deltaker opp på scenen og ga ham et kyss, samt smalt ei bløtkake i ansiktet hans.

En av de ansvarlige for SCENE:bliss sier at SCENE:bliss har eksistert under PiT i mange år, men at det tidligere bare var en dag. I år har de hatt et program hver eneste dag under PiT.

- Kjempesliten og glad

– I år har vi hatt en utvidet presentasjon – det har vi klart, selv om det er mange ting som har gått halvgærent. Så nå er jeg bare kjempesliten og glad. Vi har hatt ulike performancer og konserter, og det du presenterer her trenger ikke å være ferdig. Det skal være et sted for å prøve seg fram. Men vi har også hatt etablerte artister her som for eksempel Ofelia Jarl Ortega, som er en danser og koreograf fra Stockholm, sier kvinnen.