Det startet helt uskyldig. 15-åringen ble lagt til på snap av det hun trodde var en jevnaldret. Men så kom ekle meldinger og bilder som viste at det slettes ikke var en jevnaldret på den andre siden av snapchat. Jenta ble livredd da hun fikk melding om at han var på vei til skolen for å treffe henne. Da slo politiet til og arresterte mannen i 50-årene.

– Han sendte melding og spurte hvor gammel jeg var og hvor jeg bodde. Og hvilken skole jeg gikk på. Han sa da at han var like gammel som meg. Fredag tok det helt av, da kom det mange meldinger fra ham og han sendte bilder av en gammel mann, en bil og bilder inne fra en leilighet. Jeg spurte da hvem den mannen var og fikk da greie på at det var ham, forteller 15-åringen som da sluttet å svare på meldinger fra ham.

– Jeg sjekket det opp mot Facebook og så de samme bildene der, og at han bodde på Lørenskog. Han hadde også lagt til flere av vennene mine på snap.

– Så sendte han melding om at han skulle komme til skolen og ville være der rundt 14.30. Jeg trodde ikke på ham og svarte «haha». Deretter kom meldingen om at han ville ha sex med meg, fortalte 15-åringen til TA for litt over en uke siden.

Bot eller fengsel

Mannen ble avhørt og deretter sluppet fri av politiet.

– Saken er nå overtatt av Øst-politidistrikt siden det er der det straffbare forholdet har skjedd, forteller politiadvokat Rikke Ødegård og legger til at mannen fra Lørenskog er siktet for å ha avtalt møte med mindreårig jente.

– Det straffbare er at personen ville møte mindreårig for sex og siden meldingene er sendt fra hans bopel, så er det Øst-politidistrikt som har overtatt saken.

– Hva sa han i avhøret?

– Han erkjente ikke straffskyld, sier Ødegård og legger til at han risikerer enten bot eller fengsel inntil ett år.