Det forteller Steinar Sande alias klovnen Hagbart Frisk. Han skal kjøre sitt familieshow på Kafé K i Porsgrunn førstkommende lørdag, to dager etter at det har blitt mulig med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer.

Regjeringens betingelser er ansvarlig arrangør og at de nye smittevernreglene, én meters avstand mellom mennesker, overholdes.

- Det skal ikke være noe problem i bakgården på Kafé K. Kommer det flere enn 50 kjører jeg bare to show, sier Sande som stiller alene på scenen.

Trylling, tralling og tulling

- Hva slags show får små og store oppleve lørdag?

- Det blir som vanlig trylling, tralling og tulling - med masse glede. Og de unge må medvirke for at klovnen skal komme igjennom sitt program. Det blir et fint samspill mellom artist og publikum, forsikrer Sande som har laget forestillingen slik at også de voksne blir engasjert, blant annet med bruk av kjente rockelåter.

Og det er det at han er avhengig av samspillet med salen som gjør at han ikke forsøkt seg digitalt med showet, det ville ikke ha fungert.

Han legger ikke skjul på at han er spent på hvordan oppmøtet vil bli, for han har ikke hatt mange dagene på å drive pr.

Ikke realistisk å få tapet dekket inn

- Du har tapt mye på nedstengingen?

- Ja, frilansere i underholdningsbransjen har blitt hardt rammet, for min del har en rekke oppdrag gått i vasken under selve stengingen, men også videre i sommer fordi mange arrangører har sett det nødvendig å avlyse.

- Men kan du ikke få hele tapet erstattet?

- Det er dessverre ikke realistisk fordi det er en rekke formelle krav som skal oppfylles. Systemet er tungt og byråkratisk.

Sande driver det bittelille ensemble Hesteskoen teater og musikk i Porsgrunn som hovedsakelig lager barne- og familieforestillinger.