Er dette Telemarks vakreste konsertarena?

Artikkelen er over 3 år gammel

LANGESUND: - Magisk! I kveld ble et av de vakreste gallerier og konsertsteder i Telemark innviet, uttalte kultursjefen i fjor. Nå sørger Helge Oland og Bamble turlag for at tilgjengeligheten til Hesteklova blir ennå bedre.

DEL

Har du vært på Tangen fort har du kanskje vært der allerede. Hesteklova er kløfta du går over i det du entrer området.

I september i fjor fikk Langesund Damekor og Styrbord Halser æren av å åpne det unike området som har blitt ryddet fram av en energisk dugnadsgjeng. Raskt gikk også ordet om hvilket magisk sted som gjemte seg der.

Kultursjef i Bamble Torodd Eriksen sparte heller ikke på adjektivene.

– Akustikken er veldig god og kanskje det nærmeste man kommer et utendørs konserthus nest etter Kirkhelleren på Træna. Det var helt uproblematisk å høre både tale og sang selv 100 meter opp i klova. Samtidig er de svarte, skumle veggene som et majestetisk galleri som roper etter kunst, lyssetting og kreativitet, fortsatte Eriksen i et innlegg på Facebook. 

Aksjon rydd opp i Hesteklova

Det hele er et resultat av at Helge Oland og flere andre ildsjeler startet aksjonen Rydd opp i Hesteklova i fjor vår. Målet har vært nettopp en ny attraksjon.

Det er med velsignelse fra Fylkesmannens miljøvernavdeling de nå setter opp kjetting å holde seg i i de bratteste partiene mot vest, og en tretrapp fra toppen og ned ved brua.

– Når vi er ferdig med det anser vi oss ferdig med aksjonen. Da overlater vi det til kommunen igjen, smiler Oland. Det gleder han å se at området tydelig er blitt mer brukt etter at de har ryddet bort kratt og underskog.

– Det er jo det vi jobber for og synes er moro, sier Oland.

Artikkeltags