Gå til sidens hovedinnhold

Takk, Notodden!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Telen)

For et snaut år siden tok jeg et valg om å forlate Grenland til fordel for Notodden. Dette er det beste valget jeg har tatt noensinne. Familie, venner og kjente var ikke enige, Notodden var jo slitt og slitent sa de. Etter å ha bodd her i snart et år, så kan jeg med hånden på hjertet si at de tar feil.

Nå har jeg vært her igjennom alle 4 sesonger, våren og sommeren var helt magisk med alle blomstene som pyntet opp i sentrum, konserter som kunne høres over hele byen og gjenskinnet fra det glitrende vannet. Høsten sine farger var flotte og vinterkulda har gjort om hele byen til et postkort. Jeg er blitt forelsket i byen.

For meg var det å komme hit litt skummelt, jeg dro fra alt jeg kjente, men likevel fant jeg en ro jeg aldri har opplevd før. Jeg følte meg velkommen, til tross for at vi var i starten av en global krise. Naboene hilste, riktignok over gjerdet, men de pratet. Kundene på jobben var nysgjerrige og imøtekommende. Barna fant nabobarn å leke med, selv om de bare var her i helgene i starten. I Grenland, hadde ikke dette skjedd, naboene holder seg for seg selv, barna kan ikke leke ute uten konstant overvåking fra voksne på grunn av trafikk og fare for kriminalitet. Her i Notodden er det mye tryggere. Så takk.

Takk for de flotte turstiene, barna og jeg elsker både Tinnemyra og Eikeskar.

Takk for musikken, uansett hvor man er, kan man høre musikk, det er fantastisk.

Takk for imøtekommenheten, for en nyinflyttet uten nettverk i området har det vært helt gull.

Takk for smittevernet, folk her er utrolig flinke til å passe på.

Takk for nisselua på mikrofonen, den har fått meg til å le og smile hver gang jeg har dratt på jobb.

Takk til Tinnesmoen skole, som har tatt imot barna med åpne armer.

Og ikke minst, takk til deg som leser, uten deg hadde Notodden vært fattigere.

Kommentarer til denne saken