Fredag var årets prisfest for Norsk Journalistlag (NJ) Telemark. Annerledes fra tidligere år er ikke vinnere delt i kategorier, men samlet i en pott.

Juryen ga sølvet til Vigdis Hella, Ørnulf Holen og fotograf Ørjan Madsen i TA, for deres arbeid med mobbing over flere saker i avisa.

– Årets sølvvinner er en serie av saker, som tar unge og sårbare på alvor. De svake får en stemme hos årets sølvvinner. En kraftfull stemme – men uten å eksponeres for avisas lesere. Det er mesterlig, skriver juryen, i sin begrunnelse. Årets jury består av Jo Vemund Svendsen, Kjersti Veel Krauss og Ole N. Olsen.

– Sølv er ikke nederlag. Det er en anerkjennelse jeg er veldig glad for. Det er en oppmuntring til alle barn og foreldre som står i den vanskelige og såre situasjonen med mobbing, sier Vigdis Hella.

Ørnulf Holen var ikke til stede.

Les: Mobbesaker femdoblet etter ny lov: Dette gjør skolene ofte feil

Les: Antallet mobbesaker i Telemark skyter i været etter ny lov

Les: – I alle feriene gruet han seg til at skolen skulle begynne igjen

Les: Gutt ble mobbet i tre år – nå får skolen refs

Gull til VTB

Gullet i år var det hele redaksjonen i Vest-Telemark Blad som stakk av med, for deres mange artikler under paraplyen «Me har ingen å miste», som handler om ruskjøring.

– Man kan kjenne at hårene reiser seg når man leser juryens begrunnelse for årets gullpris. Eller kanskje en sitring i brystet. Prisvinnerne har rørt ved noe viktig og ifølge juryen har de klart å endre lokalsamfunnet, skriver juryen.

I tillegg til gull og sølv var det flere som fikk hederlig omtale:

1: Fredrik Nordahl og Per Arne Rennestraum fra Varden for de mange sakene om «Stengte dører i Porsgrunn og Skien».

2: Stian Wåsjø Simonsen og Martin Torstveit fra NRK for fortellingen om «Barna som forsvant».

3: Frilanseren Bjørn Harry Schønhaug i TA for bildet «Osebro brenner».

4: Anne Lognvik i NRK og dokumentaren «Vinje rocker».

– Veldig stas å få en pris for et godt nyhetsbilde. Det er gøy å være frilanser i en avis som tar fotografier på alvor, sier Bjørn Harry Schønhaug.

TA gratulerer alle vinnerne!