Opplaget til TA har vokst med 396 fra andre halvår i fjor til første halvår i år. Totalopplaget til avisen er nå 21 154, som inkluderer både papiravis og digitale abonnenter.

Varden har tilsvarende en tilbakegang på 188 til et totalopplag på 19 389.

Det betyr at det skiller 1 765 mellom de to avisene.

TA er blant de 15 avisene i landet som øker mest i totalopplag.

Veksten er kraftig digitalt, mens det er en tilbakegang på 425 på papir. Varden har her en tilbakegang på 201 når det gjelder papirutgave og har også en tilbakegang digitalt.

Fornøyd

Sjefredaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen, er naturlig nok fornøyd med veksten.

– Det at leserne fortsetter å komme over fra Varden i ganske store antall tar vi som et sterkt kvalitetstegn. Varden lager en god avis og når telemarkingene likevel foretrekker TA må det bety at vi lager et bra produkt.

For TA er dette en inspirasjon til å lage mer kvalitetsjournalistikk, flere gode saker og prøver å komme enda nærmere folks hverdag.

Han ønsker samtidig å benytte anledningen til å takke telemarkingene for den tilliten de viser leserne. Det betyr utrolig mye for TA-huset, avslutter han.

Ikke overrasket

Sjefredaktør Tom Erik Thorsen i Varden er ikke overrasket over avisens tilbakegang i første halvår.

– I likhet med flere andre aviser opplevde vi en liten korreksjon etter en lang periode med vekst. Han forklarer tallene med en tilbakegang i vinter, men at avisen nå er tilbake i et positivt spor med god vekst.

Thorsen sier at det samtidig er på sin plass å gratulere TA med gode tall.

Han mener at den tøffe konkurransen fører til gode aviser.

– Dere i TA skal være gode for å slå oss, sier Thorsen med glimt i øyet.

Her er listen for alle avisene i Telemark: