Gå til sidens hovedinnhold

TA deler ut 900 000 til lokale lag og foreninger

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Telemarksavisa skal i vår dele ut 900 000 kroner til lokale lag og foreninger over hele Telemark.

TAs sjefredaktør Ove Mellingen er svært glad for å kunne gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Det er TAs eier, Amedia, som står bak tiltaket der 73 lokalaviser i vår deler ut 25 millioner kroner i støtte til allmennyttige tiltak i regi av lokale lag og foreninger.

– Dette tiltaket viser at våre eiere mener noe med å stimulere lokalmiljøer i hele landet. TA er både stolt og glad for at vi har slike eiere. Det er helt i tråd med TAs verdier og det vi står for, sier Ove Mellingen.

Stimulere gode tiltak

Midlene den enkelte avis deler ut vil variere fra 100 000 kroner i de minste avisene til én million kroner i de største. Avisenes mål med tiltaket er å bidra til å skape gode lokalsamfunn. Foreninger og organisasjoner blir nå invitert til å søke om støtte til blant annet aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge.

– Det at TA kan dele ut penger til ulike lag og foreninger i Telemark er fantastisk og vi håper riktig mange vil søke om midlene, sier Mellingen og fortsetter:

– TA har sterk tro på distriktsprofil. Det å stimulere alle de gode tiltakene som finnes når det gjelder barn og unge i hele fylket vårt er virkelig noe som får fram vår entusiasme.

– Det er en hovedoppgave for våre aviser å engasjere leserne og alle som bor i lokalsamfunnet til å delta i samfunnsdebatten, frivillig arbeid og kulturaktiviteter. Nå styrker vi det tette båndet mellom Amedias aviser og lokalsamfunnene de dekker, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad.

– Våre lokalaviser jobber for å skape gode lokalsamfunn. De speiler og utvikler lokal kultur og identitet. Lokalavisene er en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i sitt dekningsområde, sier Stokstad. At Amedias aviser nå skal fordele støtte til lag og foreninger er en måte vi kan gi noe tilbake til lokalsamfunnet på, som understøtter avisenes oppgave som viktige lokale samfunnsinstitusjoner.

Håper på mange søknader

Stokstad forteller at midlene som nå deles ut, har utgangspunkt i det gode resultatet Amedia oppnådde i 2018.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Søknader om støtte rettes til avisene som skal fordele midlene og avgjøre hvem som får støtte. I TAs jury sitter direktør Jan Arild Tveten, sjefredaktør Ove Mellingen, journalist Anne Longvik fra NRK og tidligere Gjerpen- og landslagsspiller i håndball, Siri Eftedal Seland. Nå håper Mellingen at mange sender inn søknad.

– Noen tenker kanskje at det ikke er noe vits i å søke, for «vi får ikke noe likevel». Det er helt feil. I dette tilfellet vil mange få og vi ønsker å spre pengene godt. Det finnes en glødende frivillighet rundt i Telemark. Om vi med litt økonomisk hjelp kan løfte aktivitetsnivået litt, så er vi både stolte og glade.

Klikk her for å søke.

Søknadsfristen er 25. mars.