Vi har ikke sett det verste ennå

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Det er mer sykdom i form av influensa og omgangssyke i vente.

DEL

Det forteller helsesøster Anne-Kari Nærum ved Sentrum helsestasjon i Porsgrunn. Hun viser til at Folkehelseinstituttet melder om at forholdsvis få har blitt syk i løpet av årets influensasesong.

– På Folkehelsa sier de at det er lav forekomst foreløpig, men at den er økende i alle landet regioner. Men det har ikke vært det store utbruddet enda, forteller Nærum.

Les også: Slik holder du deg frisk

HUSK HYGIENE

Ved å ta noen forholdsregler kan du spare deg for både snått, snørr og oppkast. Med enkle grep kan man forhindre at man ligger flat.

– Det er jo det gode gamle rådet med håndvask. Det er noe av det viktigste du gjør, melder helsesøsteren. Hun forteller videre at det viktig at man vasker seg grundig både etter at man har vært ute, på toalett eller før matlaging.

– Og når man hoster er det viktig at man ikke hoster direkte på noen,men at en hoster i albuekroken som vi kjenner til fra svineinfluensaen, tilføyer Nærum.

Les også: – Influensaen er på vei

INGEN MEDISIN

Utenom å ta sine forhåndregler, er ingen vidunderkurer som gjør deg frisk, dersom du først blir smittet. Men FHI råder folk til å ta influensavaksinen.

– Det er virus, og da hjelper det ikke med antibiotika, forteller helsesøsteren.

Fastlege Ola Stamnes ved Solum legekontor i Skien forteller at det ikke er mye en kan gjøre når en først er syk.

– Det beste en kan gjøre er å se det an over noen dager. Hvis ikke det går over, ber vi pasienten å komme inn for og se om det har blitt en bakterieinfeksjon.

Artikkeltags