Friidrettsgruppa i Skarphedin, i samarbeid med Sport 1 Glexe, arrangerte motbakkeløpet for andre gang. Løpet har en distanse på 3,9 kilometer og 360 høydemeter.

Leder i Skarphedin friidrett, Rune Romnes, er strålende fornøyd med lørdagens arrangement.

– Tidligere i uken var værmeldingen dårlig og påmeldingen litt laber, men utover i uka ble prognosen for været bedre og bedre, så det ble til sammen 72 stykker som fullførte løpet. For en dag det ble på Lifjell med strålende vær og veldig bra med tilskuere i løypa på vei opp til toppen. Takk til alle både tilskuere, deltakere og funksjonærer som gjorde denne dagen til en magisk dag. Dette kunne ikke vært gjort uten gode bidragsytere som Lifjellstua, Sport 1 Glexe, On, Elektropluss og Kiwi, noe vi er veldig takknemlige for, sier Romnes.

Vinner av herreklassen ble altså Matias Sunde fra Skarphedin med tiden 23.48. Dameklassen ble vunnet av klubbvenninne Margit Ims med tiden 32.31.

– Vinnerne fikk premier fra On som var valgfrie sko, t-skjorte og sokker, noe som var fine premier. Ellers så var det veldig gøy at Rune Haraldsen la 50-årsfeiringen sin til årets løp og overrasket gjestene med deltakelse til årets Glekse opp. De hadde laget eget tøy og hadde med flagg til toppen, og viste med det at det er gøy å være med for det sosiale, sier Rune Romnes.