Boblene lå på is og fingermaten var bestilt, men koronaen satte nok en stopper for festen. Likevel var det feststemning i hallen da nye Range Rover skulle avdukes.

– Det har vært et jevnt sig, bra med besøk og gode tilbakemeldinger fra kundene, smiler daglig leder Bjørn Brun-Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Han forteller at Autostrada opprinnelig planla et lukket kveldsarrangement med inviterte gjester, men at endringene mandag førte til at de la opp til en åpen visning med forhåndsbookede tider.

– Vi fikk bilen klokken ni i dag tidlig og de første kundene kom klokken 10. Deretter har det gått slag i slag i hele dag. Vi har spredd deltakerne utover hele dagen, brukt munnbind og holdt god avstand i hallen. Bilen er også desinfisert jevnlig innenfor forskriftene. Alt på en trygg og god måte.

Ladbare utgaver

Den nye generasjonen Range Rover, den femte i rekken, kommer i tillegg til fossile varianter i ladbare utgaver, først og fremst som ladehybrid, men også som helelektrisk versjon i 2024.

Her er alt nytt fra den forrige modellen, og nye Range Rover har i tillegg fått et særpreget design.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Bensinversjoner med V6- og V8-motorer er på vei, samt to dieselvarianter. For det norske markedet er rekkesekseren med bensin og hybrid som kanskje er mest interessant. Her har vi ikke alle detaljene, men fabrikken har sagt at rekkevidden blir 100 kilometer, forteller Brun-Hansen og legger til at bilen kan hurtiglades med 50 kw.

– Det betyr at produsenten moderniserer hybrid-tankesettet. I 2024 kommer den etter planen i en helelektrisk utgave. Det er positivt for oss å kunne fortelle dette, mener Brun-Hansen.

Demobil kommer

Bensinversjonen lanseres med startpris på 1,8 millioner kroner. Hva prisene på hybridversjonen og elbilen blir vites foreløpig ikke.

– Det vi kan si er at de blir konkurransedyktige i forhold til de bilene vi konkurrerer med, sier Brun-Hansen.

Han regner med at demobilene blir å se på veiene utpå vårparten neste år. Onsdag kveld var den utstilte Range Roveren allerede på vei videre fra Skien til neste stoppested.