Gå til sidens hovedinnhold

Storspilte mot rivalene i lokaloppgjøret: – Det var vår tur

SKIEN: (Herkules – Urædd 27-31) Herkules var ubeseiret før Urædd tok den korte turen over bygrensa, men den rekka ble brutt mot rivalene.

Urædd tok over tabelltoppen etter en solid seier på bortebane mot Herkules i Skienshallen på onsdag. Gjestene gikk rett i strupen på favorittene fra Herkules, og scoret kampens fire første mål. Hjemmelaget hadde store problemer med å komme i gang offensivt, men det løsnet litt utover i omgangen.

Martin Gjøen Eriksen var blant de som hadde en god dag på jobb for Herkules, men til tross for hans storspill var det en annen mann som havnet i sentrum. Edmund Anders Moum hadde en helt fantastisk dag i Urædd-buret, og stengte tidvis av alt og alle, med unntak av Gjøen Eriksen som feide et par baller helt oppe i krysset.

Folkefest

Til lokaloppgjøret kom det også masse folk. Så mange møtte opp at TAs utsendte måtte gå for en voldsomt alternativ parkering på utsiden, fordi det rett og slett var fullt.

Publikum fikk se at Urædd tok helt over kampen mot pause, anført av Henrik Evensen som scoret fire mål på de syv siste minuttene i første omgang. Samme mann fortsatte å herje også etter hvilen, og sammen med Thomas Bjaaland avgjorde de kampen allerede etter 14 minutter da andre omgang, da ledet Urædd med åtte mål. Det ble litt spenning mot slutten, men Urædd hadde god kontroll og vant fullt fortjent etter syv scoringer fra Bjaaland og 10 fra Evensen.

– Det var deilig i dag. Det ligger jo litt ekstra i de kampene mot Herkules, blant annet fordi det er flere som har spilt for begge lag her. Det ligger mye prestisje i å vinne denne, uten tvil. Vi er på hele veien, spiller bra forsvar, har en god keeper og vi er solide framover også, forteller Henrik Evensen til TA etter kampen.

42 prosent

God keeper er ingen overdrivelse fra Evensen, for Edmund Andersen Moum sto tidvis som en vegg. Totalt endte han opp med 20 redninger. Med 47 avslutninger imot betyr det en redningsprosent over 42 prosent.

– Det er rett og slett deilig, helt sykt. Jeg var ute i hele 2020 med isjias (prolaps i korsryggen), så jeg har ikke fått møtt Herkules siden 2019, men da sto jeg også bra. Det er ekstra kult i disse kampene, forteller keeperen etter kamp.

– Jeg er så glad at det nesten kommer noen tårer. Det er så deilig å være tilbake. Jeg har hatt det tøft mentalt på grunn av alle skadene, så det betyr mye å være tilbake i håndballen, fortsetter han.

– Det er helt rått

Urædd-trener Rune Bjaaland var mildt sagt godt fornøyd etter kampen.

– Det er så deilig! Det var vår tur til nå, vi har snakket om det, det måtte komme. Vi har et godt mannskap dersom vi klarer å holde alle skadefrie, og det viser vi i dag til tross for at vi er uheldige og får en skade på Hazem, forteller han i ekstase etter kampen.

Urædd står med tre seiere og en uavgjort på de fire første kampene denne sesongen, og Bjaaland er åpenbart fornøyd med det mannskapet har vist.

– Vi har vært solide i alle kampene, med unntak av ti minutter mot Vålerenga. Den skulle vi ha vunnet. I dag er vi det klart beste laget.

– Er det lov til å snakke om opprykk?

Nei. Vi tar kamp for kamp. Vi er så få. Vi tåler ikke flere skader nå, spesielt ikke på nøkkelspillerne, avslutter Bjaaland.