Det har vært tøffe tider også her.

– Vi har ikke holdt åpent så godt som vi har ønsket. Hver eneste uke har vi hatt én eller to som har hatt lyst til å prøve seg, men med maks 20 i lokalet har vi måttet si nei til flere. Det synes vi er leit, sier Salavat Khatuev.

Pengesjekk til klubben

Onsdag fikk de imidlertid en gledelig nyhet servert av Anniken Cappelen Søvik.

– Det er imponerende å se hva dere har fått til her, sier hun, men en gylden sjekk under armen.

Hittil i år har Sparebankstiftelsen DNB gitt bort 10 millioner til lokale tiltak. Denne gangen var det Skien bokseklubb som fikk penger.

– Det er utrolig hyggelig å få lov til å gi. Vi ønsker støtte prosjekter for barn og unge inntil 25 år, og vi synes det er viktig at prosjektene vi støtter har en verdi over tid og kommer mange til gode. Vi tror at stiftelsen bidrar til et bedre samfunn ved å støtte tiltak som skaper møteplasser for tilhørighet, utløser dugnad og medvirkning, fremmer mestring og læring og utvikler rollemodeller, sa Anniken Cappelen Søvik fra DNB da hun var innom bokseklubben onsdag formiddag med en sjekk på 140 000 kroner.

– Ikke vant med å si nei

Klubben har vokst den siste tiden og teller nå over 50 medlemmer.

– Noen av medlemmene våre er helt ned i sjuårsalderen, forteller Ahmand Pirmohammadi, som synes det er hyggelig at stadig flere yngre finner veien til klubben.

– I hele år har det vært mellom én og to nye som har ønsket å komme her hver eneste uke. Men med 20 stykker i lokalet har vi måttet si nei, noe vi så klart synes er trist, sier han.

– Vi er jo ikke akkurat vant med å måtte si nei, det er uvant for oss, men det har vært mange som har ønsket å begynne hos oss, forteller Salavat.

Vil forhindre skader

Det var for et års tid siden at de overtok lokalene ved parkeringskjelleren i Arkaden.

– Det var et lager da vi overtok her, men vi har fått malt og pusset opp her, så vi er veldig fornøyd sånn det er blitt nå, sier han.

Men ønsket er nå å kunne få kjøpe matter til å ha på gulvene.

– Det er ikke bra å trene på betonggulv, det kan fort gi skader, spesielt blant de yngste. Så nå skal vi ut å kjøpe matter å legge på gulvene her, sier han, som også etterhvert håper å oppgradere garderoben.

– Nå har vi bare én garderobe, men ønsker å kunne ha en jentegarderobe og en guttegarderobe. Vi blir også flere og flere jenter, så det hadde vært fint å få oppgradert litt der om vi får lov til å fortsette å være i disse lokalene. Vi har vært her nå i et år, men vet ennå ikke hva som skjer med Arkaden, men vi får bare håpe, sier han avslutningsvis.