Det skriver VG.

Ifølge avisen har Bergans leir varslet et søksmål, etter at de ble tilbudt fem prosent av låtskriverrettighetene for sangen de laget. Hennes forelegger ba om dobbelt så mye.

Alan Walkers manager og sjef i musikkselskapet MER, Gunnar Greve, hevder Bergan og forelelggeren driver et spill, som de ikke ville gå med på.

Dette er ikke Bergans manager enig i.

– Når vår artist i siste time blir presset til å godta noe hun ikke føler er rettferdig, og MER ved Gunnar Greve truer med å ta artisten av låten dersom hun ikke godtar det, ser vi og artist det som brudd på pakkeavtalen, sier Cecilie Torp-Holte til VG.

Det var i desember samarbeidet mellom de to ble avsluttet, noe som skal være en konsekvens om krangel rundt rettighetene til sangen «Ritual».

VG skriver at ifølge MER skal kravet fra Bergan nå vere i million-klassen. Låt-krangelen, som altså dreier seg om «Ritual» – en sang som så langt ikke har sett dagens lys – har vedvart siden i høst.

De to har tidligere samarbeidet om megahiten «Ignite», en sang som har flere hundre millioner avspillinger på Youtube og Spotify.