– Fylkesvei 651 mellom Rjukan og Tuddal må stenges inntil to dager fra onsdag 19. juni, for å rette opp skader etter et flomskred tidligere i år, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

I vår gikk det et stort sørpeskred over veien som går over fjellet. Dette dro med seg store steiner som har tettet en stikkrenne under veien. Derfor skal dette stålrøret fjernes og erstattes med nye rør.

– På grunn av at røret er tettet delvis igjen, vil det ikke klare å holde unna om det kommer store nedbørsmengder. I så fall ville vi ha risikert at veien ble undergravd og ødelagt, forteller byggeleder Sven Erik Rui i Statens vegvesen.

(saken fortsetter under bildet)

 

To nye plastrør, hver av dem tolv meter lange og to meter i diameter, kommer til Stavsro tidlig onsdag morgen. Da vil også to store gravemaskiner allerede være på plass. Statens vegvesen setter inn ekstra maskiner for å holde stengningen kortest mulig. Hele veien vil bli gravet over og rørene byttes. Masser som skal brukes i veien etter at rørene er på plass, vil bli kjørt opp på forhånd for å få arbeidet mest mulig effektivt.

– Det vil være mulig å komme opp til parkeringen på Stavsro fra Rjukan, men ikke fra Tuddal. Vegen kan være stengt i to dager, men vil bli åpnet straks arbeidet er ferdig. Oppdaterte veimeldinger finnes på 175.no, melder Statens vegvesen.