Så nå ligger 52-åringen som opprinnelig er fra Ulefoss i Telemark, men som har bodd på Berger i Drammen siden 1999, på Ahus og slikker sine sår:

– Ja, dessverre endte mandagens fine sykkeltur, rundt fjorden i lag med flotte folk, på trynet, for den flygende telemarkingen klarte ikke å sette telemarksnedslag, smiler Steinar tappert fra sykesengen på Ahus.

– Turen skulle egentlig krones med en god øl på Aker brygge, men jeg kom aldri så langt. For jeg fikk et ublidt møte med en fotgjenger i Rådhusgata i Oslo, og stupte over styret, tilføyer telemarkingen som er et allestedsnærværende fjes i Nesoddens kommunehus og storstue, Tangenten.

Fikk juling

– Hva resulterte fallet i?

– Resultatet ble punktert lunge og brudd i det såkalte AC-leddet som ligger mellom kragebein og skulder. Lungeoperasjonen i går var vellykket og jeg håper nå at bruddet i AC-leddet leges på få uker, så jeg slipper enda en operasjon. Selv om jeg har litt vondt nå og naturlig nok føler meg litt medtatt, grunnet ribbeinsbrudd og drenet inn, kunne det gått så mye verre! slår Steinar fast.

Kan du fortelle mer om bakgrunnen for turen?

– Vi var ti stykker fra Nesodden, som skulle ha en flott sykkeltur Oslofjorden rundt i det nydelige pinseværet mandag. Dermed dro vi av gårde nedover mot Horten og Moss og videre hjem igjen. Da vi kom til Oslo og bare var fire hundre meter fra Aker brygge oppe i Rådhusgata, så var det en fotgjenger som ikke så meg. Jeg syklet i sykkelfeltet, men han gikk rett ut foran meg, rekapitulerer Steinar.

– Så jeg måtte bråstoppe, for å unngå sammenstøtet, og da fløy jeg over sykkelstyret selvfølgelig. Og jeg kjente med en gang at dette ikke var bra, og at jeg hadde fått solid juling. Dermed bar det rett til legevakta, men etter noen timer ble jeg sendt hjem. Men da jeg våknet tirsdag fikk jeg nesten ikke puste, og rett etterpå ringte de fra Ahus og fortalte at de så på bildene at lungen var punktert.

Taxi til Ahus

– Dermed kom jeg meg i en drosje som kjørte meg til Ahus, der jeg ble operert tirsdag kveld. Og operasjonen gikk kjempefint og var vellykket, så jeg er optimist. Nå satser jeg på at det kun er noen uker jeg må ta det med ro, før jeg kan være tilbake i manesjen, sier han håpefullt.

– Er dette en sykkelgjeng som ofte er på tur?

Mandagens turgjeng var en salig blanding av turtravere og noen fra Nesodden Sykkelklubb. Men vi begynte å arrangere turer for 12 år siden, og har blant annet vært på turer i Irland, Spania og Telemark flere ganger. Nå etter pandemien slår vi på stortromma, og skal sykle fra Bordeaux i Frankrike til San Sebastian i Spania i august. Og jeg har fått gode prognoser på at det kan jeg klare.

– Nå handler det om å ta det med ro, så vil bruddet i skulderen og lungeskaden leges, sier Steinar og oppsummerer:

– Jeg har fått så mye kjærlighet og støtteerklæringer fra folk som står meg nær, så nå er det bare å tenke positivt. Den fem dagers turen med de 13 andre i begynnelsen av august, skal jeg absolutt være med på; I’ll be back! konstaterer hardhausen fra halvøya, akkurat som Arnold «Terminator» Schwarzenegger.