Stavernfestivalen 2020 - Fra titusener av tilskuere til intimkonsert

Årets Stavernfestivalen ble en kontrast til slik den pleier å være, men det stoppet ikke verken publikum eller artistene fra å skape stemning.

Årets Stavernfestivalen ble en kontrast til slik den pleier å være, men det stoppet ikke verken publikum eller artistene fra å skape stemning. Foto:

Årets Stavernfestival ble ikke som den vanligvis pleier å være. Men med livestream og intimkonserter ble også dette året en slags suksess for festivalen.

DEL

– Stavernfestivalen 2020 kommer vi til å huske for alltid! Vi hadde helt andre forutsetninger dette året, og likevel har vi klart å skape en så stemningsfull festival, som er helt riktig i den tiden vi lever i nå, smiler kommunikasjonsansvarlig i Stavernfestivalen Jøran Kristensen.

Sammen med DNB arrangerte de årets festival på livestream for dem som hadde gledet seg til stemningen på Larvik Golf Arena. 200 inviterte fikk også oppleve årets utgave live.

Kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen trekker stort på smilebåndet etter fredagens digitalfestival. Det har han god grunn til.

Kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen trekker stort på smilebåndet etter fredagens digitalfestival. Det har han god grunn til. Foto:

Delte scene med de største

Artistene som sto på scenen var Astrid S, Isah og Dutty Dior og lokale Oscar A. Sistnevnte la ikke skjul på begeistringen over å dele scene med store artistnavn.

– Dette er jo helt corny, det tar tid å lande etter en opplevelse som denne. Jeg hadde ikke trodd dette for bare noen uker siden, sier Oscar Almquist (20).

Han blir stoppet opp av flere i publikum på veien ut. De sparer ikke på komplimentene.

Oscar Almquist, eller Oscar A, var den av de fire lokale som vant sjansen til å opptre på årets festival. Spesielt stort var det å dele scene med Isah og Dutty Dior, de har han sett opp til i lang tid.

Oscar Almquist, eller Oscar A, var den av de fire lokale som vant sjansen til å opptre på årets festival. Spesielt stort var det å dele scene med Isah og Dutty Dior, de har han sett opp til i lang tid. Foto:

– Jeg blir helt overveldet av hvor godt menneskene har tatt imot musikken min. Det har tross alt vært drømmen min i lang tid. Og nå står jeg her, på scenen på Stavernfestivalen 2020, det er uvirkelig stort, fortsetter Oscar smilende.

Nå venter musikkstudier i Kristiansand, Oscar A skal jobbe mot å lage mer av den musikken som rører de som hører på den.

– Mer enn man kan forvente

Selv om de fleste som fikk med seg festivalen satt hjemme med en skjerm, var det høy stemning blant publikumet på golfbanen.

– Det er utrolig stas at de har fått til å lage en festival selv om det er koronatider, sier Emma Gulling.

Sammen med Mia Beeldsnijder, Julie Larsen og Marie Lind fikk hun oppleve festivalen live.

– Bare det at det skjer noe i det hele tatt er egentlig mer enn man kan forvente. Å få en intimkonsert med Astrid S er jo litt spesielt, sier Marie. Det er de andre enige i.

– Men Isah er høydepunktet da, det er skikkelig kult at de har fått ham til å komme, forteller Emma fornøyd.

De fire venninnene Emma Gulling (f.v.), Mia Beeldsnijder, Julie Larsen og Marie Lind synes det var fint å kunne oppleve festivalen i en mindre skala. De møttes på folkehøyskole og Julie tatt med de tre andre til Larvik for å oppleve en annerledes Stavernfestival.

De fire venninnene Emma Gulling (f.v.), Mia Beeldsnijder, Julie Larsen og Marie Lind synes det var fint å kunne oppleve festivalen i en mindre skala. De møttes på folkehøyskole og Julie tatt med de tre andre til Larvik for å oppleve en annerledes Stavernfestival. Foto:

Digital festival

Hadde det ikke vært for koronapandemien, hadde golfbanen denne helgen vært fylt opp av publikummere. Men årets arrangører er likevel alt annet enn skuffet etter fredagens digitalfestival.

– Det er en boost å klare å arrangere noe som dette. Artistene leverte helt rått, og jeg må jo særlig skryte av Oscar A. Det er stort å se en lokal gjøre en så solid opptreden, sier kommunikasjonsansvarlig Kristensen.

Da de skjønte at Stavernfestivalen, slik vi kjenner den med titusenvis av mennesker på Larvik Golf Arena, ikke kunne bli noe av, måtte de tenke annerledes.

– Dette arrangementet er jo av helt andre dimensjoner enn det vi er vant med, men det krever planlegging, det også. Folk vil huske dette nettopp fordi det var «annerledesåret 2020», forklarer Kristensen, og legger til:

– Denne kvelden ble rett og slett magisk. Det var intimt og koselig, og jeg håper de som streamet festivalen hjemme også følte på den gode stemningen som var her på golfbanen.

Publikum var raske til å synge med da Astrid S entret scenen som første artist ut. Dette var hennes første og siste festivalopptreden for sommeren.

Publikum var raske til å synge med da Astrid S entret scenen som første artist ut. Dette var hennes første og siste festivalopptreden for sommeren. Foto:


Artikkeltags