Gå til sidens hovedinnhold

Savnet 51-åring antas omkommet

Artikkelen er over 6 år gammel

STAVERN: Hovedredningssentralen bekrefter ved 16-tiden tirsdag ettermiddag at det er 51-åringens båt som ble funnet kantret sørøst for Svenner tirsdag formiddag.

Den 51 år gamle mannen dro ut fra Stavern for å trekke garn på utsiden av Svenner ved 15-tiden mandag ettermiddag. Da mannen ikke kom tilbake da det ble mørkt, meldte en kamerat ham savnet, og det ble satt i gang en omfattende leteaksjon i regi av Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Den savnede mannen gikk ut 16 fots åpen båt med 9,9 hestekrefters motor. Båten hadde ikke lanterner, opplyste Ruben Langseth på RS Stormbull til ØP mandag kveld.

AVSLUTTER SØKET

Tirsdag ettermiddag er det blitt besluttet å avslutte søket etter mannen.

- Vi har nå foretatt et grundig søk i sjøen, på holmer og på skjær i området, både med redningshelikopter og flere redningsskøyter. Det er besluttet at søket nå avsluttes, forteller Nils-Ole Sundet ved Hovedredningssentralen til ØP Nett rett etter klokken 16.00.

ANTATT OMKOMMET

Søket går nå over i en ny fase, hvor politiet vil koordinere søk etter en antatt omkommet.

- Med tiden tatt i betraktning er det ikke sannsynlig å lenger finne noen i live, sier Sundet.

Politiet opplyser at de ikke vil foreta noen videre søk tirsdag kveld. Når søket gjenopptas etter den antatt omkomne, vil avgjøres i morgen, julaften.

OMFATTENDE AKSJON

Sent mandag kveld var fire redningsskøyter med i letingen etter fiskeren, sammen med et Seaking redningshelikopter, mens søket ble trappet noe ned utover natten.

Litt etter midnatt natt til tirsdag fikk Redningsselskapet melding om at det var sett et nødbluss i nærheten av Malmøya i Viksfjord, og letestyrker ble dirigert til stedet.

Letingen her førte imidlertid heller ikke fram.

Tirsdag morgen fortsatte imidlertid søket med full styrke, og klokken 09.15 meldte Redningsselskapet at også RS Horn Flyer ble satt inn i aksjonen. Fire av Redningsselskapets båter var da med i søket. I tillegg ble det søkt med småbåter nær land, blant annet i Ula.

En båt ble funnet kantret tirsdag formiddag. Det er denne båten som nå blir bekreftet til å være 51-åringes.