Siden pandemien kom har de stått på vent i Vinje bryggeri i Bøgrend. Nå er de klare for å bygge opp igjen lageret.

– Nå ser det lyst ut og samfunnet åpner opp igjen, sier daglig leder, Sonja Sandvik.

Bryggeriet er inne i sitt femte år og var på vei inn i året som skulle bli det beste inntektsåret da pandemien stengte ned landet.

– Vi fikk en stor bestilling til en festival og den gikk i vasken to ganger. Det gikk hardt utover oss, og vi har et lite lokale i Bøgrend hvor vi ikke kunne holde puben åpen med avstandskravene, sier hun og forteller at det var en gledelig nyhet at formannskapet i Vinje kommune imøtekom søknaden på 670 000 kroner fra de statlige KMD-midlene.

– Nå kan vi drifte videre og har begynt å brygge på nytt. Det var en veldig lettelse å få tilskudd så jeg kan ta ut litt lønn og betale tilbake private midler som vi har spyttet inn. Det har vært avgjørende for videre drift, sier hun.

Under pandemien opplevde de også stor pågang fra kunder.

– Det har vært forespørsler fra kunder som har savnet ølet, spurte etter når vi skulle åpne igjen og etter nye produkter, forteller hun.

VTB omtalte saken først.

Funnet de rette

I mars ble det underskrevet en intensjonsavtale mellom Berstad Holding AS og Vinje bryggeri AS om overtakelse av driften.

– De overtar i løpet av året og vil drive på samme måte, men nå gjelder det først og fremst å bygge opp lageret for å ha noe å selge til sommeren, forteller Sandvik.

De var på utkikk etter noen som ser potensial i bedriften og kan utvikle den videre.

– Vi vet at vi har funnet de rette, sier hun om Thomas og Hellene Berstad.

Fra før av driver de Bjaaland Bygderestaurant og Morgedal Bygdefestival. Denne sommeren tar de også over driften av Morgedal camping.

Til TA sier Thomas Berstad at han vil vente med å komme med en kommentar før endelig avtale er signert.