- Baserer seg på gjetninger

Forsvarer Arne Lie mener det ikke er bevist at eks-politimannen har forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand på Breviksbrua i 2013.

Forsvarer Arne Lie mener det ikke er bevist at eks-politimannen har forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand på Breviksbrua i 2013. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: - Linn Madelen Bråthen var død idet hun traff vannoverflaten. Man kan ikke forlate noen i hjelpeløs tilstand når de er døde.

DEL

Det uttalte eks-politimannens forsvarer Arne Lie da han holdt sin avsluttende prosedyre i Agder lagmannsrett tirsdag.

Han mener eks-politimannen bør bli frikjent, og da eventuelt bli dømt for falsk forklaring.

Han mener å ha sannsynliggjort at hendelsesforløpet på broa den natta Linn Madelen Bråthen døde, er helt annerledes enn det påtalemyndighetene går ut fra, og det som ble lagt til grunn i dommen fra tingretten.

Mest sentralt: Lie mener det ikke kan bevises at det har vært noen krangling på broa, slik vitner har forklart. Han mener deres forklaringer av hva de har hørt kan stamme fra andre hendelser på andre tidspunkt den natta.

- Det eneste som vi har som holdepunkt for at det var krangling, er vitner. Jeg har vist at det i det minste må stilles spørsmål ved de forklaringene. Hvor har vi det fra da? Det er gjetninger. Ingen av vitnene har hørt noe som kan underbygge denne krangleteorien, sa Lie. 

LES OGSÅ: - Alle vitnene kan ikke ta feil 

LES OGSÅ: Krever dommen opphevet 

- KAN IKKE DØMMES

Der ble eks-politimannen dømt til tre år for å ha forlatt Bråthen hjelpeløs ved Breviksbrua, med døde til følge. Forsvareren pekte obduksjonsrapporten, som viser at Bråthen døde fordi hun knakk nakken.   

- Man er ikke i en hjelpeløs tilstand når man er død. Når han går, og hun er død, forlater han ikke henne i hjelpeløs tilstand. Som tiltalte uttalte, så er det umulig å overleve dette fallet. Det er hans oppfatning og den kan ikke retten se bort fra. Derfor kan han ikke dømmes etter denne paragrafen, sa Lie.

- ALLE SVARTE NEI

Det var ikke mulig for eks-politimannen å skjønne at Bråthen kunne komme til å ta sitt eget liv da han forlot henne på broa, slik han har forklart i retten, ifølge Lie.

- Spørsmåler er om det som en reell risiko for at Linn kunne skade seg? Denne paragrafen krever forsett. Man må gjøre et med vilje. Det er ikke nok med at «han burde han skjønt at Linn hadde det vanskelig». Han måtte ha skjønt det.

- Jeg har konfrontert alle venner av Bråthen med om de tenkte at hun kunne ta livet sitt. Alle svarte nei. Alle mente hun hadde det fint. Så skal han da bli konfrontert med at han burde ha tenkt annerledes enn alle dem, sa Lie.

LES OGSÅ: Reagerte på sverting av Bråthen 

LES OGSÅ: - Linn kunne ikke klatret i denne kjolen 

LES OGSÅ: - Ikke mulig å endre tiltalen 

Artikkeltags