Lydkunstner Simon Lerin fikk stipendet, med opphold i Skien i 2018, sammen med musikkduo-kollega Bettina Hystad.

Stipendet er på 155 000 kroner, pluss leilighet ett år i Snipetorp og atelier i Spriten kunsthall.

To arbeidsstipend, hver på 30 000 kroner, ble tildelt scenekunstner Ingvild Hogstad og billed- og performancekunstner Eduardo Balanza (Spania).

Elektroniske signaler

- Jeg vil ta feltopptak i Skien, dyr og planter er aktuelle, og forsøke å fange opp elektroniske signaler og identifisere lyden her, forteller Simon Lerin. - Via elektronikk, midi og synthesizer kan jeg få den fram i en kunstproduksjon.

Lerin har gjort tilsvarende i flere byer i Sverige, og duoen han har med Bettina Hystad opptrer over store deler av verden.

- Vi gleder oss veldig til å komme til Skien og få konsentrere oss om arbeidet vårt, sier Hystad.

Telemarksnaturen skal gi frukter

Også Ingvild Hogstad som fikk arbeidsstipend var i fyr og flamme da ordføreren delte ut blomster og juryens begrunnelse ble opplest:

- Det er svært inspirerende å få dette stipendet, jeg skal benytte det til mitt prosjekt «Heartbreak» der jeg er alene på scenen. Premiere blir det i februar.

Rikke Nicolaisen representerte den spanske stipendvinneren Eduardo Balanza. Hun kunne fortelle at utgangspunktet var prosjektet "Destroying Landscapes" som skal inspireres av besøk i Telemarks natur. Fruktene av dette prosjektet kan sannsynligvis nytes høsten 2018.