E134 Haukelifjell har vært stengt i dagevis på grunn av enorme snømengder. Onsdag morgen startet Vegvesenet sprengningsarbeidet for å få åpnet veien.

– Vi har kjørt opp en 1.800 meter lang taubane opp i skredområdet. Dynamitten blir da vinsjet opp og løst ut, sier kontrollingeniør Stein Aasheim i Statens vegvesen til NTB.

Aasheim anslår at arbeidet er ferdig ved 11-tiden.

–Da er området blitt skredsikret, og vi vil kort tid etterpå åpne for kolonnekjøring og arbeide med å utvide bredden på veien. Vinden har roet seg, og nå er det klarvær og solskinn. Så dette ser lyst ut, sier han.

På Haukeliseter fjellstue var 50 gjester innesperret fra søndag til tirsdag på grunn av uværet. Tirsdag ettermiddag kunne imidlertid 35 av gjestene som skulle østover, reise hjem igjen.

De 15 som skulle vestover, har fremdeles ikke kommet seg hjem. De regner med å komme seg hjem i løpet av onsdag, ifølge bestyrer Håkon Aarthun på Haukeliseter fjellstue.

– En del av dem er på skitur i dag, så det er jo hyggelig at de fikk med seg denne flotte dagen. Det er jo drømmevær i dag, sier Aarthun til NTB.