Gå til sidens hovedinnhold

Dette er grunnen til at Marek Hamsik spiller i Allsvenskan

Den tidligere Serie A-profilen Marek Hamsik debuterer for IFK i mandagens kamp mot AIK.

(Nettavisen)

En av Europas største fotballprofiler, med en årrekke bak seg i Napoli og nå i kinesisk fotball, skal spille for IFK i Allsvenskan.

Det er kun to år siden Marek Hamsik ble solgt fra Napoli til den kinesiske klubben Dalian for rundt 200 millioner. Før dette spilte han over 400 kamper for Napoli i Serie A. Nå er han på plass i svensk fotball.

Etter å ha slitt med en skade i leggen er slovaken mandag klar for å debutere i Allsvenskan for IFK Göteborg.

Den slovakiske superstjernen ga selv beskjed om det etter den siste treningen før storkampen mot AIK søndag.

– Jeg er klar til å være med i troppen, sa midtbanespilleren ifølge den svenske avisen GT.

Den tidligere Napoli-spilleren har ikke kommet til Allsvenskan for å sitte på benken og tjene store penger. Da kunne han spilt andre steder.

Denne overgangen handler ene og alene om EM.

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Slovakia er kvalifisert, og Hamsik vil spille seg i form til mesterskapet. Og da må han spille kamper. Siden sesongen nærmer seg slutten i andre land, er det Norge, Sverige og noen få andre ligaer som står igjen som alternativer for superstjernen som har fått sin kontrakt kansellert i Kina.

Hamsik har signert en avtale som strekker seg fram til 30. august og ifølge den svenske avisen Aftonbladet er ikke avtalen spesielt kostbar for IFK. Avisen hevder å vite at Hamsik «kun» tjener rundt 100 000 kroner i måneden på sin nye kontrakt. Det kan vise seg å bli vel anvendte penger.

Den tidligere Serie A-profilen vil være en attraksjon både for Göteborg-klubben og for Allsvenskan - så lenge han er der.

IFK Göteborg - AIK 2,60 - 2,90 - 2,50 H (spillestopp mandag kl. 18.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er klart for den andre serierunden i Allsvenskan. Blåvitt skuffet stort da de bare klarte 0-0 borte mot Örebro SK i serieåpningen.

AIK på sin side tok en komfortabel 2-0-seier mot nyopprykkede Degerfors hjemme på Friends Arena, men mandagens oppgave blir tøffere for det svenske hovedstadslaget.

IFK har forsterket laget med flere hjemvendte stjernespillere, og sist men ikke minst Marek Hamsik.

Samtidig har IFK hatt et solid grep på AIK hjemme i Göteborg, hvor de har vunnet fem av de siste seks kampene.

Thern blir spilleklar

Mot Örebro måtte viktige Simon Thern byttes ut ti minutter før slutt etter å ha fått en smell i foten, men det ventes at den tidligere Heerenveen-spilleren er tilbake til mandagens storkamp mot AIK.

Skadesituasjonen i IFK-laget har lysnet betraktelig den siste uken, i tillegg til Simon Thern var Sebastian Eriksson, Kolbeinn Sigthorsson og Hosam Aiesh tilbake i full trening søndag. Robin Söder er fortsatt usikker.

AIK må klare seg uten en skadet kvartett. Per Karlsson, Jetmir Haliti, Filip Rogic og Eric Kahl er fortsatt ute.

IFK så bra ut de første 45 minuttene mot Örebro, og hadde de vært litt mer effektive ville de gått til pause med ledelse. Jallow, Yusuf og Sana imponerte, selv om sistnevnte har mer å gå på.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Da Örebro valgte å presse høyere i andre omgang, rotet Blåvitt noe fryktelig, og med tanke på hvor gode AIK er akkurat til det å presse høyt så blir det interessant å se hvordan de takler det.

Hamsik har ikke spilt på seks måneder

AIK var overlegne mot Degerfors, men de får det ikke like lett mot IFK. Selv om Blåvitt har hatt enorme skadeproblemer i oppkjøringen til sesongen, og skuffet mot Örebro, har de erfarne spillertyper som kan lage problemer for AIK.

Hamsik har riktignok ikke spilt en avgjørende kamp på seks måneder, men han er en rutinert kar og vil garanetrt vise seg frem før EM. Da må han ta tak. Det blir interessant å se hva han kan bidra med.

IFK til 2,60 i odds med den hjemmestatistikken de har mot AIK er absolutt spennende.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset