(Nettavisen)

Odd har vunnet 1-0 i de to siste hjemmekampene mot Brann, men da hadde ikke bergenserne Sivert Heltne Nilsen på laget.

Forrige gang Brann vant i Skien var i juni 2018. Da vant Brann 1-0 på Skagerak Arena. Det var den tredje siste kampen til Sivert Heltne Nilsen som Brann-spiller, før han ble den danske klubben Horsens dyreste kjøp noensinne.

Det er ca 84 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Tre år etter at han forlot et gulljagende Brann-lag, er Heltne Nilsen tilbake i Bergen. Nå skal han forsøke å redde klubben fra nedrykk. Det er dårlige nyheter for Odd.

At Brann vinner borte mot Odd gir 3,05 i odds

Brann har nemlig spilt fire kamper med Helte Nilsen på laget. Fasiten viser tre seire og én uavgjort. Med 30-åringen på midtbanen har Brann kun sluppet inn ett mål på 360 minutter mot telemarkingene, og de har vunnet begge kampene i Skien med midtbanekrigeren i lagoppstillingen. Faktum er at han aldri har tapt en Eliteserie-kamp i Skien. Han spilte også to kamper for Vålerenga der, uten å tape.

Vi tror den statistikken holder, og at Heltne Nilsen tar sin tredje seier på rad i Skien som Brann-spiller søndag.

Odd - Brann

Odds: Brann vinner - 3,05

Kampstart søndag 24. oktober kl 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

Skagerak Arena

Kampen kan sees på EurosportN

Vi tror Brann vinner mot Odd. Spill på det her til 3,05 i odds

Den sterke statistikken til Sivert Heltne Nilsen mot Odd er ikke den eneste grunnen til at vi tror på Brann-seier.

Odd har vært et av de dårligste hjemmelagene i Eliteserien denne sesongen. De står med 4-2-4 og 19-17 i målforskjell på Skagerak Arena.

Skiens-laget har faktisk tapt de tre siste hjemmekampene på rad, og de imponerte ikke i 0-0-kampen borte mot Sandefjord forrige helg.

Det er ca 84 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

- Odd gjør tre endringer

John Kitolano plukket opp sesongens femte gule kort i kampen mot Sandefjord noe som betyr at han er suspendert. Kitolano har spilt 21 av 22 kamper for Odd denne sesongen, og hans fravær vil svekke Odd-laget. Inn på venstrebacken på fredagens trening kom Emil Jonassen.

Odd-trener Jan Frode Nornes kommer antakeligvis til å gjøre flere endringer på laget før kampen mot Brann.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Tidligere Brann-spiller Gilli Rólantsson er usikker til kampen. Han har ikke trent med Odd-laget denne uken på grunn av lyskeproblemer. Flamur Kastrati har vært syk, men var tilbake på trening fredag. Tobias Lauritsen kan komme til å ta plassen hans. Den tredje endringen er trolig at Conrad Wallem, som har vært blant Odds beste de siste kampene, må sitte på benken. Inn kommer Milan Jevtovic til sin første start i Eliteserien.

Ifølge Telemarksavisa er dette en sannsynlig startellever: Leopold Wahlstedt. Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Magnus Lekven, Emil Jonassen. Markus Kaasa, Filip Jørgensen, Joshua Kitolano. Sander Svendsen, Tobias Lauritsen, Milan Jevtovic.

Kun tre spillere igjen fra sist kamp

Brann lå under 0-1 til pause hjemme mot Stabæk forrige søndag, men de spilte en bra andre omgang og innbytter Kaspar Skaanesgjorde slutt på neglebitingen til bergenserne på overtid. 1-1 var greit nok, men Brann hadde trengt tre poeng.

Brann må i likhet med Odd gjøre endringer i lagoppstillingen. Daniel Pedersen sliter med en vond lyske og er usikker til søndagens kamp.

På tre­ning fredag og lør­dag har Ma­thi­as Rasmussen blitt dril­let som høy­re ind­re­lø­per. Men i lik­het med slik Da­niel Pedersen løste rollen, får nok Rasmussen også i opp­ga­ven med å sta­bi­li­se­re midt­ba­nen sam­men med Si­vert Helt­ne Nilsen.

Bergensavisen mener at Brann starter med disse elleve mot Odd: Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Jarphet Sery Larsen, Fredrik Pallesen Knutsen, Ruben Kristiansen - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Det er gått fire måneder siden Brann tapte 1-3 mot Odd på Stadion. Kun tre av spillerne som startet den kampen er i startelleveren i Skien søndag. Vi tror at Ruben Kristiansen, Mathias Rasmussen og Petter Strand får revansj søndag.

Med Finne, Heggebø og Taylor på topp har Brann fått mer trøkk offensivt, og Sivert Heltne Nilsen er viktig i den defensive midtbanerollen.

Brann fikk en elendig start på sesongen med seks strake tap, men det virker som de nå har funnet formen, etter flere dårlige resultater og og utenomsportslige skandaler.

Bergenserne er ligaens nest svakeste bortelag, da de står med 1-3-7 på utebane så langt denne sesongen. Men de viser fremgang. De står med én seier og to uavgjorte på de tre siste kampene på fremmed gress.

Brann er faktisk ubeseiret i fem kamper på rad. Dette er en viktig kamp. Med seier kan Brann klatre over nedrykksstreken, men da må Mjøndalen vinne mot Tromsø på Alfheim. Uansett; vi tror Brann tar tre poeng i Skien.

Vi tror Brann vinner mot Odd. Spill på det her til 3,05 i odds