(Nettavisen)

Kun én av de siste 28 sesongene har tittelholderne i Champions League tapt åpningskampen i gruppespillet. Liverpool tapte 0-2 mot Napoli i 2019-2020-sesongen. Det viser hvilken monumental oppgave Røde Stjerne har foran seg.

Slik får du 2,20 i odds på Manchester City mot Røde Stjernen

De serbiske fotballgigantene har like mange Europa-titler som Manchester City. De vant den nest siste utgaven av europacupen i 1990-1991-sesongen, men de har strevet fælt i Europa de siste årene. De endte som tabelljumbo i gruppen med Tottenham, Bayern Munchen og Olympiakos forrige gang de var i gruppespillet i 2019-2020-sesongen. Den gangen tapte de fem av seks kamper.

Røde Stjerne har faktisk tapt alle seks bortekampene sine i Champions League frem til dags dato. De har sluppet inn 22 mål og kun scoret tre. To av de seks tapene kom i England. Liverpool slo serberne 4-0 i 2018-2019-sesongen, mens Tottenham knuste dem 5-0 i den påfølgende sesongen.

Manchester City - Røde Stjerne Beograd

Odds: Manchester vinner med fire mål eller flere - 2,20 i odds

Kampstart tirsdag 19. september kl. 21.00

Spillestopp kl 20.59

Etihad Stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på TV2 Play, TV2 Sport Premium 1

Vi tror at Manchester City vinner med fire mål eller flere. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Etter flere nedturer i Champions League, vant Manchester City endelig turneringen sist sesong. Denne sesongen skal Pep Guardiolas lag forsvare Champions League-tittelen, og de starter mot Røde Stjerne fra Beograd.

Utenom Real Madrid, som tok tre Champions League-titler mellom 2015-2016-sesongen og 2017-2018-sesongen, har ingen regjerende mester klart å forsvare tittelen siden AC Milan gjorde det i 1988-1989 og i 1989-1990.

Manchester City er favoritter til å vinne Champions League denne sesongen, om de klarer det gjenstår å se, men vi tror iallfall at de vinner tirsdagens kamp.

Rodris mål i Istanbul var tilstrekkelig til at City vant Champions League-finalen mot Inter i juni. Dermed er Guardiolas mannskap ubeseiret i 13 kamper. Fasiten viser 8 seire og 5 uavgjorte.

Det er den lengste rekken kamper uten tap et av Guardiolas lag har spilt siden Barcelona spilte 16 kamper på rad uten å tape fra mars 2011 til april 2012.

City har tatt seg til knockout-rundene i de ti siste Champions League-turneringene, og vi tror de vil klare det for ellevte gang denne sesongen. The Citizens har startet sesongen perfekt. De slo West Ham 3-1 i helgen, og det var femte Premier League-seieren på rad for laget.

Guardiola har fått inn en spennende forsterkning i belgiske Jérémy Doku. Han scoret i helgens kamp sammen med Bernardo Silva og Erling Haaland. Doku håper at han får beholde plassen i startelleveren tirsdag. Jack Grealish er usikker på grunn av en muskelskade. Han var en viktig spiller i forrige sesongs turnering.

John Stones og Mateo Kovacic er også tvilsomme, mens Kevin De Bruyne er langtidsskadet. City kan likevel stole på Erling Haaland. Nordmannen ble toppscorer i Champions League med tolv mål sist sesong, men han klarte ikke å score i de tre siste kampene til City.

Nå skal han forsøke å gjøre kål på den lengste måltørken sin i Champions League, og det tror vi at han klarer. Målmaskinen fra Bryne lager problemer for Røde Stjerne.

Men hjemmebanefordelen blir også viktig.

City vant tross alt alle seks hjemmekampene i Champions League sist sesong, og de har ikke tapt på Etihad stadium i denne turneringen siden 1-2-tapet mot Lyon i september 2018. Det er altså fem år siden.

De har også vunnet tre av de fire siste Champions League-oppgjørene på hjemmebane med fire mål eller flere. Vi tror på en ny storseier tirsdag.

Vi tror at Manchester City vinner med fire mål eller flere. Det spiller du på her til 2,20 i odds