Vil ha Fagermo ansatt på livstid

STØTTESPILLERE: Berit og Yngvar Borgersen (t.v.) gjorde det mulig å hente Bentley tilbake til Odd. Nå håper investorekteparet at Odd kan gi Dag-Eilev Fagermo en ny og lang kontrakt. Til høyre: Klubbdirektør Einar Håndlykken.

STØTTESPILLERE: Berit og Yngvar Borgersen (t.v.) gjorde det mulig å hente Bentley tilbake til Odd. Nå håper investorekteparet at Odd kan gi Dag-Eilev Fagermo en ny og lang kontrakt. Til høyre: Klubbdirektør Einar Håndlykken.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Odd ønsker å bli kvitt en klausul og vil i stedet gi Dag-Eilev Fagermo en «livstidskontrakt». Investor-ekteparet Yngvar og Berit Borgersen mener Fagermo betyr alt for Odd - og deres engasjement.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Odds suksess, men begrensete ressurser, blir lagt merke til. Alle roser Odd for festfotballen som har gitt klubben en ny cupfinale, en historisk mulighet til å ta seriemedalje og en økonomisk million-opptur. Og midt i suksessen står treneren, Dag-Eilev Fagermo. Han har kontrakt ut 2016, og TA vet at skiensklubben vil ha ham mye lengre. Ordet «livstidskontrakt» har blitt brukt.

TA har også flere kilder på at Fagermo har en klausul som sier at han blant annet kan gå til Rosenborg. Ingen vil kommentere denne klausulen, men det som virker opplagt er at Odd vil strekke seg langt for å få Akkerhaugen-mannen til å skrive en ny og forbedret kontrakt - uten noen klausuler.

BETYR ALT

Investorene Yngvar og Berit Borgersen, som etter en Lotto-gevist på over 100 millioner, reddet Odd fra det som kunne blitt en konkurs i fjor, og som fortsatt bidrar stort, er i alle fall ikke i tvil om hvor viktig det er å beholde Fagermo som Odd-trener.

– Han betyr alt, sier Yngvar Borgersen, som sammen med kona Berit har brukt millioner av kroner for å gi Odd sportslig suksess og muligheten til å beholde de fleste lokale talentene.

– Forsvinner Fagermo vil vi også ha en annen holdning til Odd. Han inspirerer oss, og har latt oss bli kjent med - og en del av - det hyggelige miljøet. For oss var utgangspunktet å gå inn og støtte hoveddelen av en fotballklubb, som er det sportslige. Vi håper inderlig dette går rette veien. Vi tror også det. Vi har ikke noen andre alternativer, sier Borgersen, og snakker om en ny og lang Fagermo-kontrakt.

Styreleder Trond Haukvik vil helst snakke om det som skal skje på banen.

– Vi har kontrakt med treneren ut 2016, og forholder oss til det. Primært handler det nå om sesongavslutningen der vi kjemper om medalje og cupgull. Vi må ha fokus på det som er viktig, sier Haukvik.

– Men dere har snakket med Fagermo om ny kontrakt?

– Vi har stadig møter om løpende ting som hvordan vil skal videreføre suksessen, svarer styrelederen hemmelighetsfullt, før han fortsetter:

– Vi legger ikke skjul på at vi har en trener vi er meget fornøyde med, og vi ønsker ham gjerne med videre utover kontraktstiden.

– Og da snakker vi en lang kontrakt, en «livstidskontrakt»?

– Det kan jeg ikke si noe om, men vi har klokkertro på kontinuitet i Odd. Det har vi hatt på leder-, trener- og spillersiden, og det får vi godt betalt for nå, sier Trond Haukvik.

TA vet at Fagermo allerede har vært i minst ett møte med Haukvik og leder i det sportslige utvalget, Tore Andersen. Men heller ikke Fagermo vil si så mye om kontraktssituasjonen.

– Jeg har allerede en kontrakt med Odd, og jeg stortrives i klubben og hjemme på Akkerhaugen med familie og venner. For meg er det vanskelig å tenke på en annen klubb, eller å jobbe på en annen måte enn vi gjør i Odd. Jeg elsker å utvikle telemarkstalenter - og Odd er klubben min. Jeg har ingen drømmer om å dra vekk fra Odd. Jeg hadde en drøm om å trene Odd - og nå kan jeg være med å vinne noe med Odd. Det er stort for meg, sier han.

SKJØNNER DET

Spekulasjonene om Rosenborg vil heller ikke avta. Etter Brann-kampen kjørte CMore hardt på Fagermo som ny Rosenborg-trener.

– Jeg skjønner jo godt at det blir spekulert om det ene og andre, men vi er veldig fornøyde med Fagermo og jobben han gjør, og han har kontrakt ut 2016, sier Haukvik.

– Hva kan du si om klausulen i denne kontrakten?

– Jeg kan ikke uttale meg om kontraktsforhold, svarer Haukvik.

Dag-Eilev Fagermo vil heller ikke si noe om innholdet i kontrakten.

– Jeg skjønner at jeg kan få en mulighet i det som ses på som større klubber enn Odd. Hvem vil ikke ha en trener som utvikler egne spillere til å bli landslagsspillere, i en klubb som har vært stabile i toppen de siste seks årene - med et toppår nå - og det med mye mindre ressurser enn de andre topplag. Andre klubber ser når trenere får mye ut av lite. Derfor er det sannsynlig at jeg kan få trene en større klubb enn Odd, sier Fagermo.

– Hva sier du til at klubben og Borgersen vil ha deg med videre?

– Jeg setter jo pris på det - og dem. Uten Yngvar og Berit hadde vi ikke opplevd det vi gjør nå. Uten dem hadde vi ikke hatt det laget vi har. Klubben tjener på suksessen, men Yngvar og Berit gjør dette uten å tjene penger. De er unike mennesker som jeg har lært mye av, ikke minst en positiviteskultur. Skulle vi gå på trynet, evner de å dra fram det positive, avslutter suksesstreneren fra Akkerhaugen.

Artikkeltags