Verdens aller beste

SLAPPER AV: I kveld er Heidi Løke tilbake på banen etter sykdommen som satte henne utenfor mot Sverige. Mange mener 28-åringen i dag er verdens beste strekspiller.

SLAPPER AV: I kveld er Heidi Løke tilbake på banen etter sykdommen som satte henne utenfor mot Sverige. Mange mener 28-åringen i dag er verdens beste strekspiller. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

De skravler en god del om tiden i Gjerpen, Heidi Løke og Anja Edin. Spesielt om de første årene. Kanskje ikke så mye om selve håndballen, men desto mer om alt det andre de opplevde i den klubben som i dag står i fare for å rykke ned i 2. divisjon.

DEL

I dag mener mange at Heidi Løke er verdens beste strekspiller i håndball. En lumsk omgangssyke satte henne utenfor mot Sverige søndag. Kanskje ville det ikke gått fullt så ille med Løke på laget.

Mandag formiddag var hun mye bedre, og er trolig tilbake for fullt mot Ukraina i kveld.

- Herregud, årene i Gjerpen er på mange måter de beste vi har hatt. Med all den dårlige humoren og alt det «gærne» som skjedde, sier Anja Edin.

Begge jentene håper inderlig klubben slipper å havne i 2. divisjon. Det vil være for ille.

- Gjerpen er jo barnet vårt, på mange måter. Klubben kan bare ikke forsvinne så langt ned, sier Anja og minnes turene ut i Europa spesielt. Motellet i Ungarn som var så ille at det går gjetord om det fremdeles, tar kaka.

- Vi skulle bo på et motell, og vi jentene håpet i det lengste at motell var hotell på ungarsk. Men det var det dessverre ikke, ler Anja.

Hun husker også godt at Leif Gautestad og de andre i støtteapparatet kjørte jentene knallhardt for egen slankings skyld.

- De jaget oss ut på morratrening og sånne ting og trodde kanskje at de ble slankere av det, sier Anja Edin.

SANNSPÅDD

Og nettopp Leif Gautestad har vært sentral i begges liv - ikke minst i Heidis.

Hør bare hva den tidligere Gjerpen-treneren sa til TA 20. februar 2006:

«Heidi kan bli verdens beste. Hun vil prege landslaget og er allerede blant de ti beste i verden.»

Er det rart jenta falt for treneren som ble pappa til Alexander: Han er i dag en flott liten fyr på tre år.

Anja Edin karakteriserer venninnen som en maskin.

- Jeg mener Heidi er verdens beste strekspiller. Hun er lynkjapp og fungerer rett og slett som en maskin. Dønn nøyaktig og helt med der og da når hun gjør noe. Heidi presser seg til det ytterste og elsker å konkurrere med seg sjøl. Jenta er et treningstalent, sier Anja Edin.

I disse dager trollbinder 28-åringen (fylte faktisk 28 søndag) oss med ballmottak som er de færreste forunt å fatte. Hun snapper ballen i rekordfart i de mest utrolig posisjoner, tverrvender når det er nødvendig og skyter nærmest i samme sekund. Det går så fort at vi til og med i reprisene sliter med å oppfatte hvordan hun egentlig fikser det.

STRÅLENDE FORNØYD

Anja Edin kjenner Heidi Løke bedre enn de fleste og vet at jenta er strålende fornøyd med tilværelsen akkurat nå.

- Hun har en fantastisk mann i Karl Erik Bøhn og elsker å spille for Larvik og bo rett i nærheten av familien. Heidi er et voldsomt familiemenneske. Og så er hun stappfull av dårlig humor. Og det blir ikke bedre når hun bor sammen med Gro Hammerseng, sier Anja.

Ifølge Anja er Heidi et nattmennske av rang. Da er hun i sitt ess.

- Hun legger seg omtrent ikke, og kunne hun valgt ville hun sikkert sove om dagen og vært oppe om natta. Hun er utrolig sosial og ringer folk i ett sett.

At Heidi Løke spiller håndball når hun er 40, tviler ikke Anja på. På hvilket nivå er et annet spørsmål.

- Heidis største ønske er å spille midtback eller høyreback. Hun tror hun fikser det også. Da sier vi at det er håpløst, du er jo bare 1,20, ler Anja Edin.

1,20 eller ikke, i kveld er det alt annet enn høyden som teller.

Artikkeltags