Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga vil ha Børven

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN: Vålerenga har kommet på banen og vurderer nå å kjøpe Torgeir Børven (20). Utenlandske klubber er også i bildet. Odd Grenland vil se an eventuelle bud.

TA vet fra sikre kilder at osloklubben har tatt kontakt med Odd Grenland for å sjekke opp muligheten for å hente Odds toppscorer. Vålerenga solgte nylig spissen Håvard Nielsen til Salzburg for så mye som 25 millioner kroner, noe som gjør at trener Martin Andresen har penger og må handle inn offensive spillere. I går ble Chad Barrett hentet inn på lån fra LA Galaxy, og tidligere har Haugesunds Nikola Djurdjic blitt nevnt som en aktuell nykommer. Serberen har foreløpig avvist et slikt klubbytte. Nå har altså - ikke overraskende - også Torgeir Børven blitt en aktuell mann.

VENTER PÅ BUD

Tidligere Odd-direktør Tore Andersen, som nå har begynt som skolesjef i Skien kommune, henviser til styreleder i Odds ballklubb, Trond Haukvik. Han vil ikke bekrefte Vålerenga-interessen, men han strekker seg til å si:

- Det foreligger ikke noen konkrete bud. Mange snakker med mange, og vi må - og kan - kun forholde oss til dette når det eventuelt kommer noe konkret. Så vidt jeg vet er det ingen konkrete bud nå, sier styrelederen.

En spiller som Børven, som er ung og scorer med begge bein, hodet, på frispark og straffespark, står også på blokka til flere utenlandske klubber. Etter det TA forstår hovedsakelig hos klubber i Nederland og Danmark. Aalesund som fikk to nei fra Børven i vinter, skal også fortsatt være interessert.

I vinter ble det antydet en Børven-pris på mellom fire og fem millioner kroner, men med både Valon Berisha og Håvard Nielsens 20 millioners overganger til Østerrike, har nok også Odd tenkt sitt om Børvens verdi. Odd-spissen har blant annet scoret mer enn Nielsen i år, og det med mindre spilletid og mye av den både på kant og som indreløper. Torgeir Børven har for øvrig Odd-kontrakt ut 2014.

- De fleste, inkludert meg, ble overrasket over størrelsen på disse overgangene. Men det er jo positivt for Viking og Vålerenga. Som sagt tidligere, kan vi kun forholde oss til det som eventuelt skulle dukke opp av konkrete bud, sier Trond Haukvik.

DILEMMA

Det er også grunn til å tro at Odd nå har følgende dilemma: Selge Børven nå og sikre fem millioner kroner, eller beholde ham i alle fall ut sesongen, noe som igjen kan gjøre ham til toppscorer i eliteserien - og igjen skyte prisen i været.

- Ja, si det. Dette er igjen avhengig av hva som eventuelt måtte komme opp av bud. Vi har sagt siden i vinter at for å få økonomien i orden er vi avhengige av spillersalg i 2012. Vi er selvsagt klar over at markedsverdien på Børven kan stige hvis han blir toppscorer, men han kan også bli langtidsskadet, sier Haukvik.