Gå til sidens hovedinnhold

Ute resten av sesongen

Artikkelen er over 8 år gammel

SKIEN: Odd-lege Ola Stamnes bekrefter at André Hansen (23) ikke spiller mer denne sesongen.

André Hansen har stått samtlige Odd-kamper denne sesongen, men måtte som kjent kaste inn håndkleet før oppgjøret mot Aalesund sist helg. Seint i går kveld kunne klubbens lege, Ola Stamnes, fortelle at landslagskeeperen ikke kommer til å spille mer denne sesongen.

– Jeg sitter faktisk og ser på bildene akkurat nå. Vi har ennå ikke bestemt oss for om det blir operasjon. Den avgjørelsen tar vi onsdag formiddag. Det som uansett er klart, er at André ikke spiller mer denne sesongen. Vi regner med at det vil ta 2-3 måneder før han kan spille fotball igjen, sier Stamnes til TA.

- TØR IKKE TA SJANSEN

Legen beskriver skaden som en liten skade i nedre, fremre bukvegg.

– Vi tør ikke ta sjansen på å ha han mer i trening denne sesongen. Nå var det nok, følte vi. Det er en liten skade, men den gjør såpass vondt for André at han må få hvile. Så får vi se om vi kommer til å operere, eller ikke, sier han.

Skaden betyr at 17 år gamle Sondre Rossbach med all sannsynlighet blir Odds førstekeeper resten av denne sesongen. Unggutten imponerte stort i sin aller første kamp fra start mot Aalesund, og er den eneste keeperen, utenom Hansen selv, i klubben med proffkontrakt.

Viljar Røsholt Myhra, som voktet målet for Odd 2 mot Pors mandag kveld, regnes som Odds tredjekeeper. Han kan, om han ble meldt inn på klubbens b-liste etter overgangsvinduet i sommer, spille tre eliteseriekamper for Odd uten at kontraktstatus må endres og utdanningskompensasjon må betales ut.

KAN HENTE INN ERSTATTER

Odd kan komme til å hente inn en erstatter for Hansen - på kort sikt. Om de får lov.

– Vi måtte ta en avgjørelse på André nå, slik som situasjonen har blitt. Vi har jo jobbet med han i et par måneder allerede. Vi har også gitt beskjed til Norges fotballforbund i kveld at Andrés skade er for alvorlig til at han kan spille mer denne sesongen. Det må vi gjøre for å ha mulighet til å hente inn en ny keeper utenfor overgangsvinduet, sier Stamnes.

Så gjenstår det å se om NFF gir Odd lov til å finne en kortsiktig løsning på keeperproblemet.