Gå til sidens hovedinnhold

Tror på EM-gull

Artikkelen er over 10 år gammel

SKIEN: Fredrik O. Hansen (20) er en av fire utøvere som reiser til EM i nanbudo i Paris pinsehelga. Unggutten – som tidligere har bevist at han hører hjemme i europatoppen – tror på gull.

Torsdag setter fire utøvere fra Skien nanbudoklubb seg på flyet til Paris for å delta i EM. Tre av dem er førstereis til utlandet i kampsportsammenheng. Fredrik O. Hansen derimot, har møtt utenlandsk motstand før. Han har bronse fra junior-EM fra før, og har også deltatt i den såkalte super8-turneringen der Europas åtte beste utøvere i hver vektklasse møtes til dyst.

- Jeg reiser definitivt ikke ned til Paris for å tape. Det blir hardt, men jeg håper det skal holde til medalje, og aller helst gull.

- Hva skal til for at du skal gå helt til topps?

- Jeg må ha trynefaktor. Det vil si at jeg må utstråle positiv energi overfor dommerne. Jeg har møtt flere av de beste utøverne fra Europa i min vektklasse tidligere, så jeg har litt erfaring i hvordan jeg skal takle dem. Det er bare å kjøre på, sier han.

De andre tre som reiser er Frode Å. Wiersen (23), Gøran Ingebretsen (23), og Linda Skarprud (18).

FLERE HÅP

Med som lagleder/coach er Rune O. Hansen som til daglig er teknisk leder i Skien nanbudoklubb.

- Jeg mener vi bør ha mulighet til å ta medalje. Fredrik er nok vårt største håp, men også flere av de andre kan gjøre det bra. Linda bør blant annet ha gode muligheter til å ta medalje i kvinneklassen, sier han.

- Men først og fremst skal de andre tre – som ikke har konkurrert i utlandet før – skaffe seg erfaring. Det er annerledes å møte motstand fra Spania, Kroatia eller Sveits, enn å sparre mot klubbkameratene i Skien. Det handler om å kunne slappe av og tenke fort, legger han til.

Det er fire vektklasser i nandubo, både på herre – og kvinnesiden. I tillegg konkurreres det i lag, og i såkalt «kata». Totalt har Skien nanbudoklubb åtte muligheter til å ta medalje under mesterskapet i Paris.

- Det blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier Gøran Ingebretsen.

- Jeg ser frem til å møte utenlandsk motstand, og erfare hvordan det er, sier Frode Å. Wiersen.

FLERE REISER

I tillegg til utøverne og treneren, skal også en hel delegasjon med familie og venner til Paris for å heie.

- Vi blir vel 20 stykker som reiser til EM totalt sett fra Skien nanbudoklubb. I tillegg til oss, er det også fire andre norske utøvere som skal være med. Totalt er det ti nasjoner som deltar, forteller Rune O. Hansen.