Herkules ble overraskende plassert i 3. divisjon avdeling 6 denne sesongen. Avdelingen inneholder kun lag fra Agder og Rogaland. Da oppsettet kom tidligere i vår, var skuffelsen naturligvis stor i Herkules-leiren. Men klubben valgte å stille lag, til tross for en samlet reiselengde på 750 mil.

Men nå, fem kamper inn i sesongen, trekker Herkules laget. Det ble endelig bestemt på et møte i klubben i går kveld.

– Vi kommer til å trekke laget fra 3. divisjon. Hovedgrunnen er at vi har en ganske tynn stall, og det er mange av spillerne som ikke har anledning til å være med nok. På de to siste bortekampene har vi reist med 12 mann, og vi har tapt 5–0 og 8–0. Det tærer på. Dette er naturligvis trist, men vi ser ikke at vi har noen mulighet til å hevde oss, sier sportslig ansvarlig i Herkules, Marius Langkås.

NED I 4. DIVISJON

Herkules må ut med 10 000 kroner i bot for å trekke laget midt i sesongen. Samtidig må laget begynne i 4. divisjon neste år.

– Vi har allerede sjekket ut konsekvensene. Vi skal komme styrket ut av dette, og målet er å komme raskt tilbake til 3. divisjon, sier Langkås.Gultrøyene spilte uavgjort mot Mandalskameratene borte i seriepremieren, men har gått på fire smeller i ettertid. Det verste tapet kom borte mot Staal Jørpeland, da Herkules ble sendt hjem med 0–8 i sekken.

Laget trekker seg mens de ligger nest sist i avdelingen.I dag vil spillere og trenere i klubben bli informert om beslutningen som ble tatt i går kveld.

– Signalene fra alle i klubben er positive. Alle ønsker å stå samlet, sier Langkås.Hvor spillerne skal få lekt seg med fotballen resten av denne sesongen, er fortsatt noe usikkert.– Den eneste kamparenaen for noen av spillerne nå, er jo b-laget i 5. divisjon. Men vi har mange unge spillere i klubben som er juniorer, og vi kommer nok kanskje til å melde på et juniorlag til høsten, sier Langkås.