Tilbake i midtforsvaret

RETT INN IGJEN: Fredrik Semb er tilbake fra skade og går rett inn i midtforsvaret til Odd mot Molde. Her med Herolind Shala og trener Dag-Eilev Fagermo.

RETT INN IGJEN: Fredrik Semb er tilbake fra skade og går rett inn i midtforsvaret til Odd mot Molde. Her med Herolind Shala og trener Dag-Eilev Fagermo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Fredrik Semb (22), som er Odds beste på både TA- og VG-børsen, er friskmeldt og kampklar. Det betyr at kaptein Morten Fevang får etterlengtet hvile.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Torsdag trente Odd-stopperen for fullt igjen for første gang siden han skadet stortåa i sluttminuttene mot Haugesund. Gårsdagens trening gikk også som planlagt.

- Det går bra, og jeg melder meg klar til kamp, så får det være opp til treneren om jeg spiller, sier 22-åringen diplomatisk.

- BLANT DE BESTE

Men det er ingen tvil om at Fredrik Semb skal spille mot Molde. Det bekrefter trener Dag-Eilev Fagermo.

- Semb starter. Han er en av de beste forsvarsspillerne i eliteserien, så det sier sitt. Samtidig spilte Fevang mer enn han burde mot Stabæk. Han stilte opp for klubben i en prekær situasjon, og det er helt fair mot Morten at han får hvile nå, sier Fagermo om kapteinen som sliter med akillesen.

Odd-treneren er spesielt glad for at Semb er klar mot den regjerende seriemesteren.

- Det går så fort med Molde, også rundt midtstopperne. Da trenger vi Fredriks forflyttingsevne. Han og Steffen Hagen har etter hvert også blitt bra samspilt. Begge forflytter seg bra, samtidig som de er gode duellspillere, sier Odd-treneren.

BØRSTOPP

Det er ingen tvil om at Fredrik Semb har tatt steget opp og blitt en av Odd-lagets viktigste brikker. Han topper også Odd-børsen i både TA og VG med et snitt på henholdsvis 5,33 og 5,17.

Vi fikk det første beviset på hvor viktig Semb er i sesongåpningen. Da forsvant både han og Magnus Lekven ut med skader. Sogndal vant med 4-0 og den skeive starten fortsatte med Semb på sidelinja. 22-åringen var ikke tilbake på banen før i den 10. serierunden, borte mot Rosenborg, og Odd-laget holdt nullen direkte og fikk med seg ett poeng.

Skader har dessverre preget mye av karrieren til U21-spilleren. Men nå har han tatt grep sammen med det medisinske apparatet.

- Jeg håper å være kvitt muskulære skader. Jeg har jobba mye og hardt med kroppen og har trent mye for å unngå nye skader. Jeg håper at skadeperiodene er over nå, sier Storm-gutten.

Fredrik Semb har startet 13 kamper denne sesongen, og nærmer seg rekorden på 16 fra den virkelige gjennombruddssesongen i 2010 da det ble totalt 20 kamper i eliteserien. Også fjorårssesongen ble mye ødelagt på grunn av skader. Da endte han på 12 kamper totalt i eliteserien.

KOEMAN-TREFF

Hjemme mot Brann fikk vi også se en ny side av den hodesterke midtstopperen. Semb gikk fram og dundret i vei et frispark fra 30 meter som både Ronald Koeman og Fredrik Gulsvik ville vært stolte av. Suseren strøk tverrliggeren. Spillere som Torgeir Børven og Simen Brenne har stått foran Semb i frispark-køen, men nå håper stopperen med slegga på flere muligheter.

- Jeg fikk beskjed på spillermøtet om å ta frispark, og jeg ble litt overraska. Heldigvis traff jeg ganske bra, så jeg håper på flere muligheter. Men jeg er nok ikke den som skrur så mye, smiler Fredrik Semb, som står med ett enslig mål denne sesongen - og det kom i 6-2-tapet for Brann i Bergen.

- Så det trenger vi ikke snakke om en gang. Jeg scorer gjerne flere mål, og jeg bør score flere mål - gjerne på frispark, sier skiensgutten, og fortsetter:

- Vi gleder oss til å møte Molde. Det er et bra lag, men vi vil revansjere oss fra sist og trykke til. Da håper jeg alle poengene blir igjen i Skien.

Etter å ha mistet ett poeng og tapt for Stabæk, er målet å sikre plassen raskest mulig.

- Vi har snakket sammen og blitt enige om at det er målet ut sesongen. Da trenger vi nok 33 poeng. Samtidig blir det viktig å beholde andrelaget i 2. divisjon, avslutter Fagermo.

Artikkeltags