Gå til sidens hovedinnhold

Til Zagreb for å hente medaljer

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN: Fredrik O. Hansen (21) og Linda Skarprud (19) er Norges eneste deltakere i europacupen i nanbudo som foregår i Zagreb. Begge forventer å komme hjem med minst to medaljer hver, og ser helst at det blir gull.

Etter at VM i Kroatia ble utsatt, blir det europacup der isteden fra 18. til 21. mai. Cirka 15 nasjoner vil være representert og deltakerantallet vil være opp mot 200.

HØYT NIVÅ

Deltakerne som kommer til europacupen vil være de beste fra mange av de europeiske landene og nivået forventes å være veldig høyt.

- Nivået vil nok være tilnærmet likt eller høyere enn i fjorårets EM. Det blir en cup hvor man kan lade opp mot EM og VM, og dermed vil også mange av de beste stille opp, sier Fredrik O. Hansen.

Begge de norske deltakerne fra Skien nanbudoklubb har trent godt og føler de er godt forberedt til å gjøre en sterk innsats under konkurransen kommende helg.

- Ja, vi har trent godt den siste tiden, og formen er der den skal være. Vi har en tidligere verdensmester og europamester i Roy Andreassen som trener, og er derfor i veldig gode hender, smiler Linda Skarprud.

ERFARNE

Både Linda og Fredrik er to erfarne nanbudo-utøvere. Fredrik har vært med i EM to ganger, og super 8, som er en konkurranse for de åtte antatt beste utøverne i verden. Linda deltok i EM utenlands for første gang i fjor.

- Jeg har holdt på i 15 år, og det var min far som fikk meg med på dette. Siden den gang har ting gått av seg selv, smiler Fredrik.

- Jeg har holdt på i 10 år nå, og det var egentlig en tilfeldighet at jeg startet. Jeg skulle bare være med en venn av meg på trening og dermed ble jeg hektet på sporten, tilføyer Linda.

Begge to er instruktører i klubben og har ansvaret for de nye og unge utøverne som ønsker å prøve seg. De forteller også at nanbudo er en sport for alle.

- Den eldste som har vært hos oss var 65 år gammel. Det er en sport for alle. Man kan trene så mye forskjellig. Noen velger å ha mest fokus på meditasjon, mens andre trener mot å komme seg inn på landslaget og er veldig konkurranserettet, sier Fredrik.

Nanbudo er en idrett som blir skrytt høyt opp blant mange mennesker, og Fredrik og Linda har bare fått positive tilbakemeldinger.

- Flere ungdomsskoler og barneskoler skryter av idretten og hva den gjør med barn. Det er en sterk kutyme, man må være stille, stå på en rekke, ha medkjærlighet for andre og forholde seg til regler. Det har ofte en sterk innflytelse på mange og man tar det ofte med seg videre, sier Fredrik.

Både Fredrik og Linda gleder seg stort til konkurransen og håper å hente hjem de gjeveste av alle medaljene.

- Det blir veldig moro, og vi gleder oss veldig, avslutter Linda.