Terningkast seks for NM i Grenland

FOLKEFEST: NM i Grenland ble en folkefest.

FOLKEFEST: NM i Grenland ble en folkefest. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

SKIEN: Grenland Sykleklubb får ros og er selv fornøyd etter NM i Grenland.

DEL

- Hagefester, flaggborg, jubel og like stor jubel for samtlige sykkelryttere. Vi er fantastisk godt fornøyd, sier markedsjef Henning Andresen i Grenland Sykleklubb.

FOLKEFEST

Og publikum strømmet til, spesielt på slutten av fellesstarten. Andresen regner med at 35.000 mennesker så de 11 rittene som er blitt arrangert i Grenland den siste uka. 800 mennesker har medvirket til festen.

- Vi har ikke hatt en eneste nabofeide eller melding om problemer, sier Andresen.

Selv ville han ikke svartmale GSKs innsats på fellesstarten. 36 syklister kom til mål, ingen fra Grenland.

- Det var en tøff løype som skal skille de beste fra de nest beste.

Med start og mål i Skien sentrum var det lagt opp til en publikumsvennlig løype. Etter få hundre meter ventet den første utfordringen, med stigning opp Snipetorp – smale gater og brostein. Deretter vendte syklistene eikene mot Bratsberg og Frogner, ned dalen og mot Sneltvedt, videre nedover fylkesvei 35 og opp igjen mot knallbratte Grønnerødveien før det var Håvundveien og ned Blåbærstien mot sentrum.

FORNØYD

Johan Kaggestad varmet opp til touren med å kommentere rittet for TV2.

- En kjempeflott og spennende løype, og ingen biler som klarte å lure seg inn i løypa. I tillegg til masse mennesker, var bakkene ikke for lange. Alt dette førte til et flott arrangement.

Jeg kan ikke skjønne at dette ikke er terningkast seks for Grenland Sykleklubb, sier Kaggestad.

HARD LØYPE

Løypa på 12 runder på til sammen 195,6 kilometer ble beskrevet som hard. Bruddet på 25 eksploderte da farten ble satt opp. Til slutt var det kun fire igjen, før også to av disse falt av.

- Løypa passet meg ok. Den var ganske hard, og nesten litt for hard for meg, men den skilte godt, sa Alexander Kristoff.

PÅ «HJEMMEBANE»

Thor Hushovd var tilbake på hjemmebane, etter å ha kjørt for Grenland SK i sin ungdom.

- Det var gøy å kjøre her igjen, jeg kjenner mange folk her. Løypa var fin, men hard. Den skilte godt, og bruddet eksploderte jo, sa Hushovd.

Artikkeltags