Takker psykologen

FRISK: Emil Jonassen gjorde en fin debut for Norges G19-landslaget i går. Nå håper 17-åringen på å få sjansen i eliteserien også.

FRISK: Emil Jonassen gjorde en fin debut for Norges G19-landslaget i går. Nå håper 17-åringen på å få sjansen i eliteserien også. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

LA MANGA: Emil Jonassen (17) innrømmer at han har slitt med selvtilliten etter å ha blitt tatt opp i Odds a-stall. Nå takker han idrettspsykolog Gyrid Beck Solberg for den voldsomme fremgangen på banen.

DEL

Emil Jonassen har vært fast på aldersbestemte landslag siden han debuterte på det ferske G15-laget under talentleiren for 2,5 år siden. Han har også vist solid spill både for Odds juniorlag, og rekruttlaget i 2. divisjon de siste sesongene.

Og i går kveld gjorde venstrebacken en meget solid debut for G19-landslaget i privatlandskampen mot Portugal på La Manga.

Ingen tvil om at Jonassen har tatt store steg det siste året.

Likevel har det tatt tid å tilvenne seg en hverdag blant seniorene i Odd. 17-åringen innrømmer at han har slitt med selvtilliten.

Men det er det slutt på nå. Unggutten tok selv initiativ til samtaler med idrettspsykologen Gyrid Beck Solberg, som er tilknyttet Toppidrettsgymnaset i Telemark.

- Fra det første møtet jeg hadde med Gyrid, har det bare gått én vei. Jeg føler selv jeg har fått et kjempeløft som fotballspiller etter å ha fått hjelp av henne. Hun har lært meg masse, ikke minst å jobbe riktig med meg selv – også på egenhånd, sier han til TA.

GLAD FOR HANSÉN

Selv beskriver han fremgangen det siste året som «voldsom».

- Det har vært en veldig stor utvikling, både fysisk og mentalt. Jeg tør mye mer nå, og er ikke redd for å feile. Det var jeg tidligere. Nå bare hopper jeg i det, og er ikke redd for konsekvensene, forteller han.

Emil har startet samtlige treningskamper for Odd så langt denne vinteren. Om han også blir foretrukket på venstreback når serien starter opp 20. mars, er han ikke like sikker på.

- Jeg er glad for at Torjus Hansén har fått ny kontrakt. Jeg har fortsatt mye å lære av ham, og innrømmer glatt at jeg har en lang vei å gå til å bli en etablert eliteseriespiller. Men selvsagt håper jeg å få muligheten i løpet av sesongen, sier spilleren som ble kåret til «årets rekrutt» på tirsdagens årsmøte i Odd.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har gjentatte ganger sagt at han har tro på Emil Jonassen, noe han har vist gjennom å la 17-åringen få starte alle vinterens treningskamper.

- Jeg har jo lyst til å starte i eliteserien også, men kommer ikke til å gi opp om jeg ikke får sjansen nå. Jeg ønsker å fortsette utviklingen og bli enda bedre.

SKRYT FRA TRENEREN

Norge spilte altså uavgjort 1-1 mot Portugal i gårsdagens privatkamp på La Manga. Vålerengas nye stjerneskudd Håvard Nielsen sendte Norge i ledelsen etter 17 minutter, før Portugal fikk en fortjent utligning i det 75. minutt ved Fabio Nunez.

Emil Jonassen hadde stort sett kontroll på sin angrepsspiller gjennom 90 minutter i går, selv om Norge til tider var under sterkt press.

- Det var deilig å bli ferdig med debuten. Jeg har tenkt mye på denne kampen de siste dagene. Alt i alt syns jeg det gikk greit. Det ble mye defensiv jobbing på meg, noe som også er min styrke. Målet mitt er å forbedre meg offensivt, men det var ikke kampen for det i dag, sier han.

Jonassen fikk også skryt av landslagstrener Bård Flovik etter kampen.

- Emil er en spiller som er rolig og fin med ballen, og som er sterk én mot én. Han hadde noen balltap i dag, men trenger tid på å tilvenne seg tempoet. Emil er en klok fotballspiller, som gjorde en fin debut for oss, syns jeg, sier Flovik.

Norges G19-landslag spiller ny kamp mot Slovakia fredag. Etter samlingen slutter Emil Jonassen seg til Odds treningsleir på La Manga.

Artikkeltags