- Superfornøyd

SEKS MEDALJER: Fredrik O. Hansen og Linda Skarprud tok til sammen seks medaljer på europacupstevnet i Kroatia i helgen.

SEKS MEDALJER: Fredrik O. Hansen og Linda Skarprud tok til sammen seks medaljer på europacupstevnet i Kroatia i helgen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Trener Roy Andreassen mener verdens beste nanbudoutøvere nå har fått øynene opp for Fredrik O. Hansen og Linda Skarprud fra Skien nanbudoklubb.

DEL

Det ble totalt seks norske medaljer på europacupstevnet i Kroatia i helgen. Skiensduoen stod for alle sammen. Hansen tok fem medaljer, deriblant ett gull, tre sølv og én bronse, mens Skarprud fikk med seg en bronse.

- Jeg er superfornøyd. Begge leverte fantastiske prestasjoner, sier Andreassen som er en erfaren trener med både europamestertittel og verdensmestertittel fra tidligere.

BLE BORTDØMT

Det kunne imidlertid blitt enda flere medaljer.

- Linda var først ut, og ble offer for innkjøringsproblemer. Hun ble dessverre bortdømt, men fikk med seg en bronse.

Fredrik O. Hansen var litt heldigere.

- Han fikk først bronse i sin egen vektklasse, så ble det sølv både i åpen klasse og i kata. Fredrik fikk også med seg ett gull og ett sølv i lagkonkurransen. Her deltok han på lag sammen med utøvere fra Kroatia og Ungarn. Gullet var det faktisk Fredrik som var den største bidragsyteren til, forteller Andreassen.

- Det er ingen tvil om at både Hansen og Skarprud nå er blant de beste i Europa i nanbudo. Det er ingen som ikke vet hvem disse er nå, legger han til.

TRENGER ERFARING

Nå tar nanbudofolket sommerferie. Det er heller ikke noe stort mesterskap i år, men gjengen planlegger å få til minst ett stort internasjonalt stevne til etter sommeren.

- Jeg tenker å melde de på et stevne i Spania i løpet av høsten, så tenker jeg det blir en ny tur til Kroatia i første halvdel av 2013 også.

- Begge er unge, men erfarne utøvere som har drevet med nanbudo lenge. De trenger imidlertid internasjonal erfaring, og det håper vi å gi dem nå. De trenger å lære og vise seg fram ute i verden, sier Andreassen til slutt.

Artikkeltags