Det ble totalt seks norske medaljer på europacupstevnet i Kroatia i helgen. Skiensduoen stod for alle sammen. Hansen tok fem medaljer, deriblant ett gull, tre sølv og én bronse, mens Skarprud fikk med seg en bronse.

- Jeg er superfornøyd. Begge leverte fantastiske prestasjoner, sier Andreassen som er en erfaren trener med både europamestertittel og verdensmestertittel fra tidligere.

BLE BORTDØMT

Det kunne imidlertid blitt enda flere medaljer.

- Linda var først ut, og ble offer for innkjøringsproblemer. Hun ble dessverre bortdømt, men fikk med seg en bronse.

Fredrik O. Hansen var litt heldigere.

- Han fikk først bronse i sin egen vektklasse, så ble det sølv både i åpen klasse og i kata. Fredrik fikk også med seg ett gull og ett sølv i lagkonkurransen. Her deltok han på lag sammen med utøvere fra Kroatia og Ungarn. Gullet var det faktisk Fredrik som var den største bidragsyteren til, forteller Andreassen.

- Det er ingen tvil om at både Hansen og Skarprud nå er blant de beste i Europa i nanbudo. Det er ingen som ikke vet hvem disse er nå, legger han til.

TRENGER ERFARING

Nå tar nanbudofolket sommerferie. Det er heller ikke noe stort mesterskap i år, men gjengen planlegger å få til minst ett stort internasjonalt stevne til etter sommeren.

- Jeg tenker å melde de på et stevne i Spania i løpet av høsten, så tenker jeg det blir en ny tur til Kroatia i første halvdel av 2013 også.

- Begge er unge, men erfarne utøvere som har drevet med nanbudo lenge. De trenger imidlertid internasjonal erfaring, og det håper vi å gi dem nå. De trenger å lære og vise seg fram ute i verden, sier Andreassen til slutt.