Skiensklubben har tygd på ideen en god stund, men i går kunne Odd-direktør Einar Håndlykken endelig vise fram den grønne drakta som Odd skal bruke i treningskampene.

– Det er to grunner til at vi gjør dette. Vi ønsker å underbygge miljøprofilen vi har i klubben, i tillegg til at vi får en bedre lansering av den nye hjemmedrakta fra Warrior, sier Håndlykken, før han utdyper:

– Hjemmedrakta blir lansert på klubbens kick off 22. mars. Der kommer første mulighet til å se den nye hjemmedrakta.

– Når og hvor kom ideen om grønne drakter?

– Sammen med Geir Lundemo i markedsavdelingen, diskuterte vi hvordan vi skulle få lansert den nye hjemmedrakta. Vi snakket om at vi skulle spille i en annen drakt i treningskampene, og da dukket ideen opp, forteller Håndlykken.

SPONSORPLASSER

Odds vanlige sponsorer får naturligvis logoen på treningskamp-drakta, men det er fortsatt noen ledige plasser.

– Vi har et par plasser som ikke er solgt. I eliteserien er det strenge regler for hvordan draktene skal se ut, men på denne drakta kan vi gjøre som vi vil, sier Håndlykken, som videre påpeker at sponsorene Skagerak, ABB og Sparebank1 også har en miljøprofil.

– Det passer jo fint, sier Odd-direktøren.

KAN BLI BORTEDRAKT?

Håndlykken kan berolige alle skeptikere om at han ikke har noen planer om å fjerne den sorte og hvite identiteten til Odd.

– Jeg kan forsikre om at jeg ikke har noen tanker om å endre klubbens farger permanent, sier han.

Odd har opp igjennom årene hatt bortedrakter i forskjellige farger, som blant annet rødt.

– Kan det bli aktuelt å ha grønn bortedrakt?

– Nå har vi begrenset det til treningskampene, også får vi se etter hvert, svarer Håndlykken, som innrømmer at det har kommet reaksjoner på fargestuntet.

– Sponsorer og næringslivet har vært positive, men det er selvsagt noen rundt klubben som ikke liker dette. Noen sier at Odd er en sort og hvit klubb, og at vi ikke skal rote med det. Men det er heller ikke meningen, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.