Seattle vil kjøpe Odd-kapteinen

FRISTET: Steffen Hagen har vært i Odd siden han kom fra Mandalskameratene i 2006. Nå er kapteinen både smigret og fristet av interessen fra MLS-klubben Seattle Sounders.

FRISTET: Steffen Hagen har vært i Odd siden han kom fra Mandalskameratene i 2006. Nå er kapteinen både smigret og fristet av interessen fra MLS-klubben Seattle Sounders. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Seattle Sounders FC, med ligaens store stjerne og best betalte spiller i Clint Dempsey, vil hente Steffen Hagen (27) til USA. Odd-kapteinen er smigret og interessert, men skiensklubben forlanger trolig langt mer enn amerikanerne kan eller vil betale.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Den amerikanske storklubben i Major League Soccer (MLS) vil hente Steffen Hagen, og TA vet det har vært - og er - kontakt mellom Seattle og Odd. Hagen, som har vært trofast mot Odd siden han kom til klubben i 2006, er fristet av et eventyr i USA, men han vil ikke presse veldig på for å få til en overgang nå.

– EKSOTISK

– MLS og Seattle er jo eksotisk for meg, og ikke bare noe du kan si nei til på direkten. Dette kan absolutt være interessant for meg og familien, men jeg har kontrakt med Odd, og må i utgangspunktet forholde meg til den, sier Odd-kapteinen som har kontrakt med skiensklubben ut 2015.

Agent Kent Karlsen vil ikke si så mye om situasjonen.

– Jeg kan bekrefte at det er konkret interesse for Steffen Hagen. Mer ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Karlsen.

Alt i amerikansk fotball er nøye regulert, og de fleste spillerne ligger på et sted mellom 100 000 og 200 000 dollar i årslønn. Men to eller tre stjernespillere i hver klubb har rett og slett stjernelønn. MLS’ best betalte spiller er amerikanernes egne stjerne, den tidligere Premier League-spilleren Clint Dempsey. Han tjener vel fem millioner dollar i året fra klubben. I tillegg kommer personlige avtaler, noe som gjorde at Dempsey i fjor lå på rundt åtte millioner dollar. Thierry Henry, Jan Gunnar Sollis tidligere lagkamerat, som fortsatt spiller i New York Red Bulls, har for øvrig en årslønn på 4 350 000 dollar fra klubben. Jan Gunnar Solli fra Treungen lå på 185 000 dollar da han spilte der i 2012.

Steffen Hagen kan trolig vente seg en årslønn på omtrent det samme, men klubben har en totalpakke på lønn og overgangssum de ikke vil, eller kan overstige, og denne er trolig på maks 400 000 dollar. Det igjen betyr at skulle Hagen få en årslønn på 200 000 dollar (cirka 1,2 millioner kroner), er det «bare» 1,2 millioner kroner igjen til Odd. Det er sannsynligvis langt unna det skiensklubben vil ha for kapteinen. Trolig priser Odd Steffen Hagen til et sted mellom to og tre millioner kroner.

TA har ikke fått kontakt med Seattles sportsdirektør Chris Henderson, mens Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ikke ser det som veldig sannsynlig at de selger forsvarssjefen til Seattle.

– Vi har gode spillere i Odd, og må regne med interesse fra andre klubber, sier Fagermo.

Bortsett fra Seattles henvendelse på Hagen, skal ikke Odd ha fått ett eneste brev eller konkret henvendelse på noen av sine spillere.

– Av de mest aktuelle så var både André Hansen og Fredrik Semb skadet mot slutten av fjorårssesongen, i tillegg var Sondre Rossbach litt uheldig i et par landskamper. Det tror jeg er med og gjør at de ikke er så aktuelle for europeiske klubber nå, sier Fagermo.

Artikkeltags